raggnarok napisał(a):
Hm, Disciples 3... No nie wiem, jednak bardziej mnie wciagnal KB. Czemu uwazasz, ze Disciples jest lepsze?
Nie grałem we wcześniejsze disciples więc nie mam problemu że "Disciples3 mnie roczarowało w porównaniu do Disciples2".
Porównuje je do herosów i Kings Bounty i ten system jaki widzę w D3 mi się bardziej podoba.
Starcia są bardziej taktycze (większa mapa na której są losowo rozmieszczone pola dające stojącej na niej jednostkom 2x dmg - w praktyce to powoduje, że w czasie walki masz mniejsze cele taktyczne np. zająć dane pole i tam się bronić albo zniszczyć w pierwszej kolejności jednostki przeciwnika które stoją na takich polach).
Nie ma tego problemu, że starcie wygrałeś ale straciłeś np. smoka którego nie masz gdzie uzupełnić albo właśnie skoczyło Ci dowodzenie i latasz po kilku krainach żeby dokupić po 3-4 sztuki jednostek do maxa... generalnie jest to po prostu mniej upierdliwe.
Bardzo fajny rozwój postaci (zupełnie inny niż w kings bounty albo herosach).
Sensowniejsze budowanie teamu (masz np. jednostki healerów i faktycznie ich uzywasz non stop).
Bardzo fajna grafika (mangi się w tam mozna doszukiwać na silę
http://www.gamoholic.net/images/stories ... ples33.jpg - dla mnie to jest po prostu bardziej "mroczna" oprawa graficzna niz cukierkowe Kings Bounty).
Jedyne co mi się bardziej podobało w Kings Bounty to większa ilość side questów - tutaj jest ich niewiele (2-3 na 1 część głównego scenariusza).