Makaan napisał(a):
Ostatnio zacząłem grać nową postacią, miał to być strength build czyli możliwość używania Dragon Bone Smashera czy innych broni z premią od siły. Pod koniec NG jednak wykułem sobie Northern Regalia i musżę przyznać, że w NG+ Northern Regalia świetnie się spisuje, (w każdym razie jest prostsze w użyciu niż DBS). I tutaj mam pytanie, prośbę o radę, nie wiem czy delevelować bo NR wymaga znacznie mniejszych statów niż DBS (mniej siły i endurance, które można zainwestować w vitality) czy po prostu zostawić sobie tą siłę aby móc używać DBS np. w PvP ?
DBS po enchancie na +5 i z 99 str będzie miał 560 dmg fizycznego a dodatkowo jeszcze można go enchantować o kolejne ~200-300 dmg magicznego (300 dmg czarem light weapon z 99 magic i insanity catalist).
Ewentualnie można dodawać 150 fire dmg anytime z black turpentine (idealne np. na adjucatora).
To dużo więcej niż ma NR.
Nie zapomnij też o tym, że on daje efekt powalenia którego NR nie ma.
Wszystko jest kwestią jak długo planujesz grać tą postacią i jakie statsy wyciągniesz nią.
Zazwyczaj jest tak, że bronie ze stałym dmg (enchantowane na fire albo właśnie "brandy") sprawdzają się nieźle do 120-150 lev. Później ich dmg nie jest już taki duży.
lamoon napisał(a):
A co można robić (poza wypieprzaniem w kosmos) z tymi dropionymi przedmiotami. Wylatują mi jakieś drewniane tarcze, kastety, jakieś bastard mieczki itp.
bank albo trash