Highlander napisał(a):
a w ogole jak ktos umie ocenic to co jest ciekawsze, aoc czy war? mniejsze zlo :P
Aktualnie mam aktywne te dwie gry, charki w fazie levelingu i powiem tak. Aoc bardziej traktuję jako takiego gothica, fajny klimat, super grafa, inny niż w większości mmo system walki. Biegam sobie solo, bo jakoś nie czuję potrzeby szukania party w tej grze.
W te wszystkie mini gierki pvp się nie bawię, bo średnio ten cały system pvp mi podpasił w tej grze, pewnie wbiję max lvl i na tym się skończy.
Co do warka to nawet robiąc "głupie" pve tj. public questy skazany jesteś na żywych towarzyszy, wszędzie pełno ludzi, możesz też robić same scenariusze i tak levelować zarówno rank jak i rr.
W aoc z pvp i innych eng-gamowych rzeczach nie mam za bardzo pojęcia, ale wiem, że mnie to bardziej kręci na solo niż multi, więc nie mam co się tutaj wypowiadać. Ale reasumując od pierwszych minut w grze w warku czuje się więcej mmo w mmo, że tak powiem.
A czy się nudzi ? Wszystko się nudzi. Ta gra jest schematyczna jak każda, ciągłe przepychanki o zdobywanie stolic, zajmowanie lotd, obszarów, trzeba po prostu lubić młucenie i nie doszukiwać się w tym większej ideologi, po prostu fun ma być.
War oferuje o wiele więcej w tej chwili i jeśli miałbym oceniać, która gra jest ciekawsze to właśnie tak bym zdecydował. Potencjał jest na prawdę ogromny tylko nikt nie ma pomysłu jak to dobrze wykombinować.