Wczoraj udało mi się w końcu zalogować (ale szybko mnie wywaliło przez technical difficulties
).
Nie wiem, czy ktoś z was się interesował craftem już, ale wczoraj usiadłem sobie do Botanika
i powiem szczerze, że rąbanie drzewek wygląda całkiem interesująco - wybiera się wysokość na drzewku, w które uderzymy siekerą, a potem jeszcze kąt z jakim zrobimy zamach. Nie miałem okazji dłużej tego potestować, bo po wyrąbaniu 1 quest itemka padły serwery
Te całe guildleves wyglądają na ciekawe i pomysł z tymi retainerami jest mega boski
(można wybrać sobie rasę i mniej więcej wygląd swojego retainer'a - można go np użyc jako swój bazar, który będzie sprzedawał nasze itemki
)
Co do sterowania... na razie ta myszka przeszkadza, bo i z jej pomocą obracanie kamery nie jest zbyt wygodne, kwestia czasu pewnie
No i falafle są ciekawsze niż z początku mi się wydawało
a wracając jeszcze do statów i tego, że nie będzie można mieć kilku jobów na jednej postaci przez to. W końcu SE wprowadziło dużo większą różnorodność, jest dużo więcej zmiennych i mam nadzieję, że ludziom będzie się chciało z tego skorzystać i będą dopasowywać taktykę pod ludzi, a nie na odwrót.