Razoth napisał(a):
No od czasów WoW'a wyszło parę gier MMO z ciekawymi rozwiązaniami (chodzi mi tu głównie o Warhammera Online - levelowanie przez pvp, rvr itd)
Liczę, że Blizzard zrobi to z czego słynie i skopiuje te pomysły z nawiasu po czym umieści je w swoim MMO - dopracowane i ciekawe, czego brakuje ostatnio na rynku produkcji tego typu (chociaż nie zapominajmy o Guild Wars 2, też nieźle się zapowiada).
Zastanawiajce jest to ze Core ArenaNET stanwia ludzie ktorzy opracowali dla Blizzarda cały Battle.net (w pierwszej wersji) i podstawy WoWa. Czyli kiedyś tam jednak byli kreatywny ludzie, po prostu polityka firmy im przestała odpowiadać :e.
Cytuj:
ej serio ktos wierzy, ze zrobienie sc2 wymagalo wielkiej kasy?
bo ja jakos nie bardzo. mam wrazenie, ze company of heroes jest o wiele 'ladniejsze' od sc2.
to, ze sc2 bedzie 'hitem' dla milionow, nie ulega watpliwosci.
ale tez nie oznacza, ze dla wszystkich
Tez mnie zastanawia w co poszło te 100mln $$
Grafika gorsza od DoW2
Silnik gorszy od CryEngine2/3 (sry ze rzucam takim przykłdem ale na CE2/3 da sie zrobic pełnoprawnego RTS/Strategie, za to pełnoprawnej strzelanki na na tym z SC2 to nie zrobisz i nie wyjebywac mi tu z filmikami ktore pokazuja jakis kulway tryb TPS, bo gowno nie TPS).
Toolsy tez gorsze od tego powyzej.
Że na fabułe to też nie uwierze, bo to jest po prostu nie realne.
100mln kuwa, GTA4 tez kosztowało 100mln ale tam chociaz mozna sie bylo przekonac w co one poszly..