Dla mnie tak jesk sie spodzeiwalem gierka jest mocno srednia.
Jesliby to byla kazda inna firma to bym powiedzial ze jest dobra, chwilami ocierajaca sie o bardzo dobra.
Ale jako ze to zajebisty Blizzard to szalu nie ma. Niestety.
Zreszta wystarczy popatrzec na historie i zobaczymy ze Blizzard poszedl na mega latwizne i zapomnial jak robic sequele.
Diablo 1 -> Diablo 2 = Monstualne rozbudowanie gry, nowe itemsy (mnostwo), nowe klasy, outdoor mapki i duzo, duzo wiecej
Warcraft 2 -> Warcraft 3 = Nowe grywalne rasy, misje RPG, Bohaterowie, usable itemy i duzo, duzo wiecej
Stacraft -> Starcraft 2 = Grafika, interaktywne menu miedzy misjami i pare nowych jednostek na krzyz.
No ale wysyp recenzji po 100/100 i 90+/100 juz sie zaczal co jest pathetic bo gra poprostu na tyle nie zasluguje. 8/10 chwilami mocniejsze, chwilami slabsze i tyle. Zadna najlepsza gra na PC ever, nawet na gre roku sie nie zalapuje (w sumie nie wiem nawet czy bym wrzucil do nominowanych).
A niektore cytaty z recenzji wrecz oslabiaja "I'm stunned" gdzies przeczytalem - czym ja sie pytam? LOL
Chyba kurwa przestane czytac jakiekolwiek recenzje bo to jest o chuj rozbic ze gra za to ze ma logo "Blizzard" ma na dziendobry ze +2 do oceny.
Gra sie fajnie ale w wiele gier gra sie fajnie a nie dostaja 100/100.
A SC2 jest tym do czego przyzwyczail nas Blizzard od czasu premiery TBC - dobra rzemieslnicza robota jak 3/4 gier wychodzacych ATM, niczym wiecej. Plus do tego jest conajmniej kilka FPSow z ostatnich lat przy ktorych bawilem sie rownie dobrze i sa rownie dobrze zrobione.
To jest moje zdanie i musialem je napisac.
Pewnie zaraz zostane zakrzyczany przez Sobtainera i podobnych wiec ..... /blow me.