Huba napisał(a):
Raggnarok niezle, mozesz mi podeslac jakies swoje repy? Mi tak beznadziejnie idzie gra ze glowa mala, praktycznie kazdy mnie kladzie czym chce. Wlasnie probowalem zrobic wall bust banelingami i wjechac terkowi roachami, gdy przed sama przemiana w bany koles poprostu wyszedl marine i marauderami ( bez medivacow ) i bez stresu mi wszystko wystrzelal.;/ Nie wiem co mam budowac w koncu jako zerg, zerglingi wszystko rozwala jak chce, roache sa kasowane przez maraudery albo stalkery, o immortalach nie mowiac.
Szkoda ci chlopie czasu na ogladanie moich repow, heh, nie prezentuja jakiegos super poziomu. Niestety zerg jest obecnie najciezsza rasa do grania, wymaga najwiecej skupienia i swietnego macro. Ot, wystarczy zapomniec kilka razy zespawnowac larvy i juz jestesmy baaaaaardzo do tylu. Co ci moge poradzic: scoutuj i jeszcze raz scoutuj, nawet jesli musisz poswiecic Overlorda. Na terka masujacego mariny/maruderow musisz miec gotowych Infestorow i NIGDY nie atakuj terka na otwartym polu, chyba ze masz o wiele wieksza armie/lepiej skomponowana - zazwyczaj terran na zerga musi tylko zrobic ctrl-a na bazie i wygrywa :/ Nadwyzki na poczatku przeznaczaj na zerlingi (speed musi byc). I jeszcze raz scoutuj
To chyba najwazniejsza czynnosc w grze
Prota warto na poczatku sprobowac harassowac zerlingmai. Jesli zle zrobi walla to zawsze uda sie rozwalic troche probow i to juz jest duzy krok do wygranej. Jak widzisz ze robi 3-4 gatewaye to na 90% bedzie duzy push i wtedy albo odpusc sobie expa albo badz gotowy go dobrze obronic. Eh, mozna pisac i pisac
Generalnie trzeba zagryzc zeby i sie nie poddawac. Jak zrobimy wszystko dobrze i mimo wszystko przegramy to nie ma sie co wkurzac. Mam nadzieje, ze nas troche buffna w nastepnym patchu.