Oyci3C napisał(a):
Ej nie mów mi, że nikt w całej firmie nie może Ci podać ip, user, pass do db, pls.
To dość duża firma notowana na giełdzie, jako partner mamy swojego opiekuna który też mało może a chce mu się jeszcze mniej.
Wydali sporo kasy żeby zrobić ten swój system, który przeprowadza wiele powalonych walidacji przy okazji wypełniania tego formularza. Do tego ta baza to ich główna baza produkcyjna, z dużą ilością poufnych danych. Wyobraź sobie w tej chwili że mówię im że chcę sobie inserta zrobić do jakiejś tam tabelki
Najlepszym rozwiązaniem byłby web serwis bo wtedy mogą sobie zatriggerować wszystkie walidacje i nawet zwrócić mi co w przesłanych danych nie jest OK. Ale żeby coś takiego zrobić musi być wola działania z ich strony a tego nie ma.
Interfejs póki co jest poza tą dyskusją, mnie interesuje działanie na DOMie dostępnym z przeglądarki. No nic, na razie najbliższym rozwiązaniem wydaje mi się GreaseMonkey, zobaczę na co on pozwala bo w sumie minimalną z nim styczność miałem...
Edytka:
No wygląda na to że da się. Z małym mykiem bo GM leci na javascripcie a trzeba się z bazą moją połączyć, ale ma swoją funkcję która zawoła stronę w moim systemie i na podstawie tej odpowiedzi wypełni po xpathie odpowiednie inputy w formie.