Aenima napisał(a):
ktos poleci cos fajnego na androida?
Galaxy S, przesiadłem sie z iphone i polecam.
- 4" Super Amoled - przeglądanie netu itp po prostu rewelka
- dotyk bije nawet iphone, nie mam porownania do 4 tylko 3g/3gs
- kreci filmiki 720p
- preinstalowany Swype - skorzystasz raz, nie będziesz chciał inne klawiaturki, przebija często nawet sprzętowa.
- duze wsparcie uzytownikow na forach, ROMy itd
- wkrotce 2.2 Froyo update
- wytrzymalosc chyba nie zla, co prawda zaliczyl dopiero jeden upadek z ok 1m na plytki w lazience, rozlecial sie na 3 czesci (bateria, tylnia obudowa i reszta czyli sam phone) po zlozeniu wszystko smiga, zero sladow po upadku
- cena, mozna dorwac za 1600zl juz nawet, iphone 4 o podobnej konfiguracji +3k
- tv-out pelne wsparcie, podlaczasz kabelk i widzisz wszystko co sie dzieje na telefonie. Mozna grac itp. Wsparcie divix itd, w Egipcie tydzień temu późnym wieczorem podłączam sobie pod TV w pokoju i ogladam filmy z zonka. Baa wkrotce ma byc nawet kabel HDMI pod ten sprzecik
- podpinam tel. pod kompa przez usb i widze wew dysk i karte pamieci jednym slowem dziala jak pendrive - wiem wiem, taka pierdolka ktora dziala tak prawie w kazdym tel ale uzytownicy produktow Apple znaja ten bol pod tytulem Itunes...........
+ masa masa innych
wady:
- brak lampy blyskowej
- obudowa sie staszanie palcuje no ale idzie z tym zyc
- fabryczny firmware ktory jest preinstalowany jest bardzo, bardzo, bardzo slaby. Potrafi często lagowac, złapać zawieszkę co przy parametrach tego telefonu raczej nie powinna mieć miejsca. Tutaj z pomoca przychodza fora i duze wsparcie uzytownikow, OneClick Lagfix, ROMy itp. Niestety to wszystko wymaga jako takiej znajomosci komputerka wiec zabawa nie dla wszystkich, a z fabrycznym firmware pewnie bym sprzedal Galaxy S po kilku dniach uzytkowania i wrocil do iphone. Także rozumiem narzekających użytkowników Galaxy jesli chodzi o lagi, Lagfix i zmiana romu to konieczność niestety dopóki nie ma oficjalnego 2.2
- slabe wsparcie Samsunga jesli chodzi o update, nie spiesza sie z tym. tutaj pod tym wzgledem kroluje Apple, mniej modeli sluchawek wiec maja zawsze mniej roboty z aktualizacjami. Samsung zapowiedzial 2.2 Froyo update na wrzesien no ale to i tak powinno byc dużo wcześniej biorac pod uwage ze Galaxy S jest obecnie flagowym modelem tej firmy.
- Android Market - strasznie dużo zbędnego syfu jesli chodzi o aplikacje, nie jest to wada ofc Galaxy S ale jednek apple market przypadl mi bardziej do gustu. Brak możliwości w Polsce zakupu aplikacji/gier, widzimy w markecie tylko darmowe aplikacje. Mozna to obejsc instalujac np Market Enabler, po tym zabiegu widzimy platne aplikacje i bez problemu mozna robic zakupy.
Tak z grubsza
Najwieksza zaleta jest Super Amoled, komukolwiek bys nie pokazywal galeri, video czy czegos innego na galaxy s bedzie w duzym szoku.