Mendol napisał(a):
oki.
co polecacie w t3 z light tank i tank destroyera?
light niemiecki, destroyer ruski?
IMO jeśli chodzi o czołgi to zbieraj od razu na tier 5 - tier 4 to głównie robota ze scoutowaniem (za dużo rzeczy może Cię łatwo zniszczyć a za mało Ty możesz zniszczyć żeby sensownie pograc... tzn doczekać końca potyczki i zaliczyć trochę kili).
Wszyscy Ci będą sugerowali raczej ruskie czołgi (dobre, tanie w eksploatacji co gwarantuje szybszy rozwój) ale niemieckie też można rozważyć choćby z tego względu, że wybierając np. PzK IV masz "drogę" na drzewku otwartą zarówno do Pantery, jak i tygysów a nawet humelka.
A co do TD to widziałem jak grasz i przy Twoim stylu gry (w pierwszej linii) to niemiecki sprzęt da Ci, "docelowo" (Ferdek), sensowną protekcję.
Ruskie TD są ok pod względem parametrowym ale porównywalny tier jest dużo droższy niż krzyżacki (startujesz z Su85 za 360k i następne Su100 masz za >1mln a niemiecki StuG III kosztuje 200k a następny JPz IV 500k).
A tak na marginesie - ja mam parę pytanek:
1. Da się przekładać załogę np. z lekkiego czołgu do ciężkiego? Czy tylko w obrębie tego samego typu maszyn da się to zrobić?
2. Da się nauczyć niemców czytać po rusku?
Tzn - czy da się np. załogę rosyjskiego medium tanka wrzucić do niemieckiego medium tanka?
3. Co to są te specjalizacje załogi? (Dana pytał jak się je wybiera po 100%) - to jakieś dodatkowe szkolenie po osiągnięciu 100%?