Highlander napisał(a):
http://www.mmonster.pl/upload/Nick.HighPvPBlisteringSands.SC2Replay?id=75
po tym meczyku wiem, ze bede gral tossem, ale cholera nie wiem czemu koles (niby diamond i tez toss) nie zjechal mnie jak taka pizde, w kazdym razie koles do swojej ligi raczej sie nie nadaje. Ostatecznie moje voidy wygraly. Ale lamilem strasznie. Ogolnie z lepszym wykonaniem to bym go zmasakrowal szybko.
epicka liczba postow: 6969
Dobra gra ale dalej robisz bledy.
Po 1: udal Ci sie atak? Rozbuduj ekonomie, koles jest ubity, ty masz czas sie rozbudowac. Na bank nie skontruje przez jakis czas bo czym? Szedles praktycznie z 1 baza, jakby sie wybronil przed ostatnim atakiem, jestes w dupie bo ci sie minsy koncza.
po 2: charguj void raye. Czyli nie zaczynasz od ataku na proby, tylko zasysasz power na nexuxie/jakims budynku i dopiero gdy maja taki gruby laz0r walisz po probach. Void ma wtedy niesamowity power.
Widzisz diamond play nie polega na tym zeby wygrac all inem, chociaz czasem tez ale rzadko sie da. Tylko opozniac przeciwnika i w koncu go rozwalic. Jak robisz atak, koles sie jakostam wybrania, robisz drugi atak i on sie wybrania, to nagle sie okazuje ze to on jest do przodu bo np nie budowales workerow/nie masz expa.
Wiem ze z mojej strony to tylko theorycraft bo sam gram w gold tylko, ale coz... tak ludzie graja. Dorzuc 300 apm, wprowadz to w praktyke,+ troche kreatywności i mozesz zarabiac grajac w sc2;]