Viracept napisał(a):
Miałeś 85mm czy 100mm ?
Akurat wtedy 100mm - z 85mm nie przebiłbym IS-4 nawet od tyłu (nawet pociski HE w 50% odbija).
Gram jeszcze czasami z 85mm ale wtedy koncentruje się praktycznie tylko na medium tankach i ewentualnie na ciężkich do tier 7-8 (IS, Tygrys I i II).
Tutaj na 46 strzałów miałem 34 trafione (z czego ok 14 w samego IS-4). 10 zniszczonych (wiekszość to nie były egzekucje tylko niszczenie ~80%-100% czołgu), 2 uszkodzonych i 1 zdetektowany.
W końcówce zostało 6 ich czołgów i 2 nasze (ja i gośc w IS-3) - jak oni swoimi dobijali IS'a to mi się udało zdjąć ich 2 altylerie i T44 która ich broniła.
Kurde, nie moge sobie darować, że nie frapsowałem tego bo był epic fight.
A tak przy okazji to wytestowałem ten item "consumables" dodający 10% do mocy silnika do ruskich czołgów.
On się co prawda nie zużywa ale na 99% podnosi po prostu koszt napraw po walce. Jeździłem na nim przynajmniej 9 min w tej grze i nie było awarii silnika więc ten zapis o "zużywaniu silnika" dotyczy, moim zdaniem, kosztu napraw a nie tego, że Ci silnik padnie w czasie bitwy.
Od czasu jak go używam, praktycznie każda walka w której gine kończy się koniecznością napraw 100% czołgu (wcześniej zazwyczaj miałem 75-85% do naprawy).