Keii napisał(a):
Dzwoniłem tam do nich i dowiedziałem się, że jutro premiera, na razie nie wygląda jakby coś się miało zmienić i po prostu to kiedy towar do nich dotrze zależy od widzimisię kuriera - może być dziś, może być za dwa dni, ale pewni żadnego obsuwu nie są.
Przez 4 lata związany byłem z kurierką (dwie firmy) i w 90% nie zależy to od widzimisię kuriera. Chyba, że dostarczeniem zajmują się jakieś niepoważne, małe firmy typu Opek. Ja robiłem w DHLu i UPS i przy takich klientach to kurier nie ma nic do gadania. Ma dostarczyć towar i tyle. A jak nie to się składa reklamację na nieterminowe doręczenie. Dodatkowo - biorąc w/w temat za przykład - firma może obciążyć firmą kurierską dodatkowymi kosztami z tytułu utraty klientów przez to, że nie dostali na czas towaru. Jak będzie to z winy kuriera to beknie kurier. Kurwa ludzie... płaci się spore pieniądze za to, by towar był na drugi dzień. Nadawca daje cynk odbiorcy, że wysłał towar (wraz z numerem LP - listu przewozowego!!! bez tego to sobie może pisać). Nie ma towaru na drugi dzień... można sprawdzić w systemie. Zresztą teraz chyba każda firma ma na swojej stronie Tracking przesyłek. Znając nr LP można samemu sprawdzić.