Poki co, nie ma tu ani slowa o Black Prophecy, a podejrzewam, ze jest paru zainteresowanych tytulem.
Na wstepie: Jak narazie, rewelacji nie ma, samą bete mozna raczej nazwac późną alfa, bug na bugu, crash na crashu, bledy grafiki, przywiechy i skaczace sterowanie... ale zapowiada sie niezle. Do wyboru jest jedna rasa (a raczej wyboru narazie nie ma), przydlugie intro wraz z tutorialem wsadza gracza wpierw w turreta (nauka celowania), potem w rookie shipa i wprowadza do gry, a potem... radz sobie sam. Z drugiej strony probuje grac od rana, ale ciagle disconnecty i crashe klienta doprowadzily mnie dopiero do 2 lvlu... nie udalo mi sie znalezc zadnego mission givera (a napewno gdzies jacys sa), nie udalo mi sie wyladowac na zadnej stacji, poki co latam i strzelam do "mobkow". Acha, model sterowania statkiem zywcem wyjety z SWG, kto gral, ten wie. Sterowanie czysto arcadowe, probujemy trafic myszka w uciekajacy krzyzyk przyspieszajac i zwalniajac kursorami (lub WS). No i widok statku tpp (nie udalo mi sie przelaczyc na kokpit, ale kto wie)... znow mam mala przerwe w graniu po crashu klienta i komunikacie po probie ponownego zalogowania "account online", za parenascie minut sprobuje ponownie.
Tak jak pisalem, pozna alfa, albo bardzo bardzo wczesna beta, choc widac, ze cos jest robione. Podejrzewam, ze na bardziej konkretne informacje bedziecie musieli poczekac, az sie pojawi jakikolwiek content w ktory bedzie mozna pograc dluzej niz 15 minut bez crasha...
Screenow narazie nie udalo mi sie porobic, musze sciagnac jakis bardziej zaawansowany soft (proste proby screenowania daja w efekcie pikczersa w kolorze szarym).
Na razie tyle z moich obserwacji, moze ktos z was tez sie dostal i ma wiecej do opowiedzenia, to zapraszam
X.