Atherius napisał(a):
Mac napisał(a):
Atherius napisał(a):
Na simracing.pl pisali, żeby sobie tym nie zawracać głowy, bo nędzne.
Jak na
gre pewnie nedzne, ale jak chcesz autentyczny model jazdy to podobno wlasnie bardzo dobre (symulator oparty o netKar Pro, samochod zbudowany w oparciu o autentyczne plany CAD Ferrari F10 etc).
Wole to niz ladna grafike i przecietny realizm w F1 2010.
Podana wcześniej stronka skupia fanatyków simracingu w Polsce, mają kilka lig i ogólnie najbardziej ogarniaja temat, z tego co czytałem netkar jest ostro zbugowany na obecną chwilę więc nie ma szansy zrobić na bazie tego dobrego sima. Tam nikt się tym nie interesuje, nie ma ligi, nikt nie jeździ, także opinię oceniam na bazie wypowiedzi ekspertów w tym temacie.
I wcale nie muszę testować, żeby się samemu przekonać, bo inne opinie znalezione na necie tylko to potwierdzają.
Jak Cię interesuje to masz promocję -30%
http://simracing.pl/forum/f226/fva-nowa ... ual-11192/ Ogólnie będą wydawali po jednym torze jako dlc, a cenią się wysoko. Ja jak zwykle polecam rF + darmowe mody, na chwilę obecną nie ma nic lepszego (do czasu wyjścia rF2). No i na ligę simracing.pl
Ja tu sie nie zgodze, na simracing.pl nikt tam chyba nawet nie jezdzi w netkarpro, wiec ciezko zeby wiedzieli na jakim etapie jest ta gra. Sam tez nie jezdze ale gierka sie ciagle rozwija, dostaje updaty - taki rfactor od lat stoi w miejscu, czekajac na rfactora2. Mozna smialo zalozyc, ze gra powolutku sie rozwija a bugi sa latane. Co do samego ferrari virtual academy to ja w necie natrafilem na pozytywne opinie w wiekszosci, jezeli ktos pisal o bugach to tylko w stosunku do replayow (ruchy kierownicy itp). Problemem FVA nie jest jej poziom symulacji (bo jest wysoki) tylko to, ze to nie jest gra jakotaka tylko platforma konkursowa. Jak dla mnie jest to zamiennik smsa ktory wymaga skilla. Co tydzien do wygrania sa jakies nagrody, a najlepsze 3osoby spoza wloch na koniec wygrywaja jazde w normalnej akademii ferrari juz we wloszech. Poza alienami/zawodowcami nikt nie ma szans zblizyc sie do top10, nie mowiac o pierwszej 3, co moze zniechecac. Np zniechecilo mnie, bo jeden tor (skanowany laserowo!) i jeden bolid, niezaleznie jak dobre to by nie bylo zbyt szybko sie znudzi. No i plany w stosunku do FVA to 1bolid 3tory na chwile obecna, a co pozniej? Nic nie wiadomo, czy beda rozwijac czy projekt zdechnie.