Cytuj:
W DFO z tego co zauważyłem to "wszyscy" mają "wszystko".
Zapewne chodzi Ci tu o brak skill cap-a, czyli ograniczonej ilości punktów na umiejętności. W MO na szczęście masz ograniczenia i punktów umiejętności i atrybutów, więc mag nie będzie świetnym szermierzem, ani też nie nałoży ciężkiej zbroi.
Cytuj:
Jak to jest w MO? Są jakieś różnice w noszeniu skórki, a pełnej płytówki?
Dopiero w najbliższym,[url]nieokreślonym[/url] czasie zaimplementowany będzie system temperatur wpływający tak na postrać jak i na moby, więc będzie trzeba dbać i o odpowiedni ekwipunek i o to, by z misiem polarnym nie biec na pustynię. W tej chwili siła wpływa na maksymalny ekwipunek jaki możesz nosić bez uciążliwych modyfikatorów spowalniających twoją postać.
Cytuj:
Goście w pełni obciążeni mogą pływać jak foki ?
Nie. Ciężar wpływa na to z jaką łatwością twoja postać porusza sie w toni. Oczywiście są odpowiednie umiejętności, które mogą jej w tym pomóc. Zaznaczam tu, że miałem mało do czynienia z pływaniem, ale nieraz słyszałem, jak ktoś się śmiał, że przypadkiem wlazł do wody z pełnym plecakiem i poszedł na dno jak kamień.
Cytuj:
Czy istnieje coś takiego jak stamina ?
Oczywiście. I umiejętne nią zarządzanie to ważna umiejętność w tej grze.
PS. Obecnie gra jest stabilna, ale system przewidywania jednak nie jest taki dobry. Ludzie faktycznie latają. Do tego są problemy ze zwierzakami :/ . Vive la SV i ich metody wprowadzania patchy... bo przecież nie może być za nudno ha ha! ha! ...ha? ...chlip