Zangetsukun napisał(a):
Ja sie powaznie zastanawiam nad dalszym losem statica. Suko robi przerwe czyli naszym jedynym tankiem pozostaje Tomasz ktory za czesto nie moze grac. Na przykladzie Ator/Ragni widac ze da sie grac bez tanka ale na chwile obecna nasz jedyny blm robi za whma. Katsu nie licze bo tez roznie ma z byciem w grze. Opcje widze dwie, albo dopuscimy ludzi z zewnatrz albo wylevelujemy to co jest potrzebne.
Druga sprawa, jak napisal Ator, atmy sa poteznych boostem, jestem za tym aby pozdobywac co konkretniejsze. Jak mamy porobic cokolwiek wiecej niz tier1 nmy to trzeba sie dopakowac.
Po trzecie podobno wczoraj bylo ustalenie ze kazdemu robimy po jednej sztuce legs i bierzemy sie za inna grupe itemow. Tak wiec khem khem przypominam o sobie (ponoc tylko ja zostalem
)
Skoro tak to ja cos zaproponuje:
1. Jesli chodzi o Atmy to jak pisalem, zamierzam zdobyc ze wszystkimi chetnymi wszystkie lepsze atmy. Nie wszystkie moby bedziemy powtarzac dla tych co nie przyszli za pierwszym razem (np Ruins to przejebana do zdobycia atma) ale niektore mozemy.
2. Ja z ragnim robie Empyreal bronie. Ragni robi Masamune, a ja sie zastanawiam miedzy dwiema ( male info jest jeszcze o nich ) Kannagi albo Varethragna. Największym problemem i praca nad tymi broniami jest zfarmienie setów i to będziemy robić sami, zabijać tez będziemy sami jeśli będzie trzeba, ale mam następującą propozycje. Zeby te bronie zdobyc musimy zabic np Ciren ze 25-35 razy i w pewnym momencie jewel of balance, będzie się własciwie marnował bo zaraz bedziemy miec nasze +2 dlatego proponuje Wam przyjść na gotowe (My robimy pop sety sami) i pomóc nam zabić w zamian za freelot itemów na af3+2. My będziemy brać tylko itemy na Emp bronie. Moby które będziemy bić w Abys Misar to Ciren i najprawdopodobniej Sobek ( z niego tez chce katane ale chyba nikt nie ma NIN poza mną?). Ze starszych zone będziemy bić Carabosse i albo Chloris albo Briareus tylko, że w starych zonach za pomoc właściwie nie mam co zaoferować poza itemami które dropią z nich.
3. Nie do konca nie mamy tanka Zang. Nie mamy PLD to prawda, ale wiekszość mobów na seale bijemy w duo tankując to znacyz melee+RDM. BLU,MNK czy NIN sa zajebistymi lowman tankami i już dawno prześcigneli PLD na 95% mobów.