Mendol napisał(a):
no na pewno nie wywoluja ich debile
raczej fanatycy religijni, 'biznesmeni'.
nie zaliczylbym ludzi rzadzacych ani usa ani rosja do 'debili'.
raczej zajebiscie obrotnych, majacych narzedzia i wladze ludzi interesu
No coz dla mnie debilami sa ludzie ktorzy chca sie mordowac. EoT. Nie jestem jakims wielkim pacyfistom, jak ktos będzie chciał mi coś zrobić to mu oddam i juz, ale wojowanie o w sumie o co ? O Zasoby naturalne ? O miejsce do zycia ? Gowno. Jedno i drugie skonczy sie na naszej planecie bardzo szybko.
Ciekawi mnie jak ci ludzie interesu zabezpieczą przyszłość następnych pokolen. Nie tych za 100-200 lat ale tych za 400-500 ? Wydajas kase na wojny, zbrojenia i eksploatujac zasoby naturalne planety? Dobra to brzmi troche zielono, ale pod tym wzgledem musze sie akurat z nimi zgodzić.
Ale to nic. Najglupsze to sa masy ktore daja sie wysylac na wojny.
Rozumiem, ze ty bys z piesnią na ustach szedł na wojne w nie swoim kraju, nie wiadomo za co i po co ?
Cytuj:
rotfl, a słoń waży 4-6 ton i żyje 70 lat, co to za argument w ogóle?
Mozesz sobie roflowac. Nie mnie o tym decydować. Ja tylko powtarzam to co mowia biolodzy. Ze jest zwiazek miedzy rozmiarem zwierzęcia a jego długością życia. I zasadniczo im większy zwierz, tym dłużej żyje. Np. Srednia wieku człowieka w epoce kamienia nie przekraczała około 35 lat.
Cytuj:
Ten cały podział na człowieka i naturę głęboko zakorzeniony w kulturze europejskiej jest strasznie głupi imo. Jesteśmy częścią przyrody i rozwijamy się naturalnie - inaczej nie możemy. Po prostu rozwinięty mózg i przeciwstawny kciuk pozwala nam na więcej niż mogą inne zwierzęta.
No wlasnie nie do konca. Bo my sterujamy nasza ewolucja. Tylko robimy to strasznie krótkowzrocznie.
Cytuj:
Za ten czas to my wyewoluujemy w jakieś postludzkie byty zapisujące osobowość na komputerach, nie ma co się martwić jakąś ospą.
Będziesz inaczej śpiewał, kiedy jakiś fanatyk dojdzie do wniosku, że czas odesłać niewiernych w niebyt. A Ospe podałem jako przykład dlatego, że najłatwiej ją zdobyć i najłatwiej rozprowadzić. Są dużo groźniejsze choroby, na które nie ma szczepionek i rozprzestrzeniają sie zastraszającym tępie.