ubeck napisał(a):
Ty nie widzisz, jednak sa ludzie, ktorzy to widza. Szkoda tylko, ze blizz tego... nie widzi;) Ostatecznie mogliby dac wybor: sama mysz, lub mysz + wsad.
No to jest was dwoch z iniside. Sorry ale nie widzialem nigdy w zadnej receznzji gry HnS narzekan na sterwoanie point and click. Nigdy nie widzialem tez zadnego topicu na zadnym forum dotyczacym Diablo o sterownaniu WSADem. No ale OK.
Po uj wymyslac kolo na nowo i robic z niego kwadrat? Wiecie co by bylo gdyby np. tworcy HoN i LoL byli tak syper innowacyjnio i zrobili sterowanie WSADem? Juz by tych gier nie bylo. Bo np. ja i pewnie zpare milionow ludzi na swiecie nawet by na Diablo ze sterowaniem WSADem nie spojrzalo a jesliby to byla opcja to wlaczylo by ja 0,5% ludzi. Bez jaj.
Zreszta bodajze w Sacred 2 jest sterwanie WSADem i jest koszmarnie niewygodne i do dupy. Chodzic tak sie da i koniec na tym.
Z checia bym zobaczyl jak gracie w D2 na Hellu i na WSAD probujecie uciec przez tym Ligtning atakiem Diablo - pozrdo szejset. Zanim by sie postac odwrocila i odbiegla to juz bys nie zyl. To tyle w kwestii szybkosci takiego sterowania.
Ludzie - mozna narzekac ale z glowa do jasnej cholery. Ja np. narzekam na WOW'a le nie dlatego ze nie ma rzutu izometrycznego w 2D.
Zagrajscie w sobie w tego Sacred 2 i potestujcie jak sie gra w HnS WSADem a potem napiszcie wrazenia.
NA serio probujecie nam wzmowic ze sterownie WSADEM (4 klawisze) plus obsluga 7 skilli + np. SHIFT do stania w miescu podczas castowania plus ALT do podswietlania itemkow plus jeszcze obsluga paska z potkami i wszytkich skrotow klawiatworowych (do INV itd.. czasem trza to szybko zrobic aby np. potki przelozyc na passek) byloby szybsze i wygodniejsze niz to samo z myszka? Nigga PLZ....
A jak wyobrazacie spobie gre summonerem Necro w D2 np.? Tam myszka wskazywales gdzie ma isc summon i z ktorych zwlok? Jak to zrobic na WSADZIE? Albo Corpse Explosion? Albo gdzie postawic Hydre? Albo skille takie jak Enchant czerodziejki lub ten leczecy Paladyna (targetowalne na druzyne/NPCow) - do tego potrzebny jest kursor. Jego brak zabija polowe skilli z D2.
Mam wrazenie ze osoby narzekajace na takei pierdoly znaja Diablo jedynie z filnikow na YT z zabjania Mephisto na normalu i nie maja pojecia o grze w Diablo (i HnS wogole) na wyzszych poziomach trudnosci.