Lordyp nie masz racji. Pisz sobie maile ale i tak nic nie wskorasz. Dostep do quest packow zon z lvli 20-50 z SoA jest tylko przez sklepik albo dla VIPow i niewazne ze kiedys kupiles SoA pudelkowe i kiedys oplacales abonament.
I nie pierdolcie ze maja burdel bo akurat w tym przypadku to bylo wiadome od pol roku. Ponadto nic ci sie nie "nalezy" i za nic nie bedziesz placil 2 razy bo kiedys placiles abo za dostep do tego contentu teraz abo nie ma i za te zony trzeba bulnac w sklepiku - to nie jest nowosc i dokladnie to we wszytkich FAQach pisze.
Zycie jest ciezkie - jak chcesz te questy w zonach 20-50 to albo kup w sklepiku albo oplac abo i w miesiac przeleveluj do 50.
Ogolnie jest tak:
TOTAL FREE - Shire, Ered Luin, Bree-Land - reszta zon z SoA za oplata w sklepie (jednorazowa dla KONTA) i dla FREE i dla PREMIUM.
Zakup MoM - full unlock MoM
Zakup SoM - full unlock SoM
Enedwaith - zakup w sklepiku dla i FREE i dla PREMIUM.
PREMIUM i FREE nie roznia sie dostepem do contentu jako takiego tylko featuresami i pierdolami.
VIP ma all w dupie i musi sobie tylko kupic dodatki.
A jak ci sie tak bardzo nie podoba to niegraj albo poczekaj bo to pewnie bedzie wszytko zmianiane - np. juz w next patchu (listopad) maja dac dostep do zon i Epic Chainnow z MoM i SoM dla FREE i PREMIUM (bez kuppowania dodatkow, quest packi dla zon ofc beda osobno do zakupu). Ogolnie likwiduja pojecie "dodatek" i beda one jako normalne content packi traktowane (tak jak Enedwaith). Bedzie whine no ale coz - mi to wisi a Turbine niech zarabia coby mi szybciej Rohan wypuscili.
A na temat - mi sie nowe LOTRO bardzo podoba. O dziwo mimo "burdelu" nie milalem problemow ze sciagnieciem nowego klienta, wejsciem do gry, sklepem, bugami, itd... Wszytkie zmiany (moze oprocz nowego Vaulta) zdecydowanie na plus (zwlaszca Wardrobe - w koncu!). Czy ludzi wiecej na Snowburn to nie wiem - w XXI Hall tnie jak zwykle.
W zapowiedziach juz na ten miesiac nowy content questowy ("Tasks" dla lowlvli), poprawki Vault'a i dosc mocny revamp mojej klasy (Loremaster). Zyc nie umierac.
Punkty na przyszly packi (bo cos czuje ze nawet VIP nie bedzie mial all za free) juz sie odkladaja i czekam na Dunland (pewnie po nowym roku).
PS. Lordyp -> thread na forum LOTRO o dokladnie tym samym:
http://community.codemasters.com/forum/ ... s-f2p.html