Niah napisał(a):
Jak pewnie wiecie w Catalysmie dochodzą ranked bg w których może brać udział do dwudziestu pięciu osób po jednej stronie, żeby mieć z tego punkty trzy czwarte osób musi być z jednej gildii. Nie wiem jak wy, ale dla mnie takie drużynowe battleground z dwudziestoma pięcioma osobami na vt jest tą rzeczą która najbardziej mnie przekonuje do Catalysmu, dlatego też fajnie by było gdyby udało się nam stworzyć liczną i zgraną gildię (dla casuali, ale w której i nolife by się odnalazły). Jednakże, żeby takie coś mogło się udać nie możemy się zamykać na osoby tylko z forum to raz, a dwa zabierać się za to na ostatnią chwilę.
Widzę to mnie więcej podobnie - gildiowe rankingowe bg w fajnej grupie + spontaniczne eventy pvp, czy pve - w dobrej ekipie każde przedsięwzięcie może być ciekawe. Z drugiej strony jeśli będziemy przyjmować wszystkich jak leci to gildia zatraci swój pierwotny charakter i to czy będzie się nazywała <mmorpgpl> czy <pure gankstars> nie będzie miało kompletnie znaczenia. Nie twierdzę, że nie można przyjmować ludzi spoza forum, ale z drugiej strony nie bardzo mam ochotę grać z 12-15 latkami, więc jakieś kryteria naboru pasowałoby ustalić. Żeby projekt zakończył się sukcesem musi być też jasno postawiony cel - co robimy po osiągnięciu max lvl? Gildie for fun zwykle kończą żywot dosyć szybko lub pozostają zamkniętymi kółkami wzajemnej adoracji dla kilku, max kilkunastu średnio aktywnym ludków.
pooma napisał(a):
goatguy napisał(a):
hehe po wyjściu cata się okaże, że od początku leveluje 2-3 osoby, a reszta ma postacie rozstrzelone w całym przedziale od 1 do xx
Po pierwszym tygodniu i tak by tak było...
niewątpliwie masz rację, ale z drugiej strony to do premiery cataclysmu można wylevelować całą postać i ją jeszcze ubrać
ja zdecydowałem się na leczącego trolla druta, więc chcąc nie chcąc muszę czekać do premiery