roball napisał(a):
Odpalilem dzisiaj Dead Space2, ladnie jebnieta gra. W napieciu trzyma od pierwszych sekund. Dzwiek - super, klimat - super, ale mam zastrzezenia co do grafiki. Mam wszystko zmaxowane, gra smiga plynnie ale wyglada po prostu brzydko. Jedyne co wyglada fajnie, to pomieszczenia gdzie nie ma kompletnie swiatla i trzeba oswietlac sobie droge latarka - cienie sa bardzo ladne i jest straszno.
Widac na kazdym kroku ze gra jest portem z konsoli, wkurwiajace menu (po ktorym nie moglem rozkminic jak sie poruszac az zaczalem mashowac numpad), ktore zazwyczaj ustawia sie tak, ze go nie widac (jak stoimi blisko sciany) i kiepska grafika jak na te czasy. Gra jest calkiem ok, przed chwila zaczalem drugi chapter ale nie porywa mnie jakos, nie ma tego uczucia odosobnienia ktore bylo w jedynce, tutaj pojawiaja sie ludzie zzerani przez xenomorphy i biegajacy jak ze sraczka, dalej pewnie jest lepiej, ale nie wiem czy bedzie mi sie to chcialo jeszcze odpalic.
Troche sie rozczarowalem tbh.
No wiesz gra pisana pod konsolę "sportowana" na pc, w którą najlepiej gra się na padzie.. to w zasadzie po co w ogóle odpalać ją na pc. :]
Co do ładnej grafiki to trzeba się przyzwyczaić, że te porty ciągle będą hamowały postęp technologiczny jeśli chodzi o grafikę, jedynie aniza/aa + jakieś dodane efekty ratują sprawę. Ja sam jak już w coś gram na kompie to wyciągam pada, żeby nie jebać się z koślawo działającą klawiaturą/myszą.