Cytuj:
NC pewnie też skumał skoro nie spieszy im się z premierą GW2 odkładaną de facto od 2009 roku nie szczędząc jednak w tym czasie sił na Aion i Lineage.
Jeden cytat w ktorym odkladaja premiera, ktora nawet nie zostala zapowiedziana ?
Skoro tak malo im zalezy dlaczego w ArenaNET pracuje ponad 150 osob ?
Przy twojej filozofii, utrzymanie takiego zespolu jest przeciez marnotrstwem (na same pensje idzie pewnie z 1.5mln $), nie wspominajac o innych kosztach..
Cytuj:
Sam dochód z boxów to zwyczajnie za mało aby utrzymac przez lata grę przy zyciu. Wynika to z konieczności ponoszenia olbrzymich nakładów na infrastrukturę i zaplecze techniczne.
Jakies zestawienie ile dokladnie kosztuje utrzymanie gry ? Bo ja tam w sumie nie wiem ile to moze kosztować. Blizzad na rozwoj wowa wydal do tej pory 100mln $. Relatywnie malo.
Nie wydaje mi sie zeby utrymanie samego zaplecza bylo az tak kosztowe. Co innego rozwoj gry.
Cytuj:
Z tego tez powodu przy założeniu ze gra ma polegac na kupieniu pudełka i graniu za free do konca projektu - nie daję jej dłuższych perspektyw rozwoju w starciu z produktami abonamentowymi oraz posiadającymi inne zrodło stałych przychodów.
A kto mowi o braku stalych przychodow. Wiesz ze istnieje cos takiego jak Expansiony ? Tak samo jak w GW1 byly zrodlem mniej lub bardziej regularnego przychodu.
Przykro to mowic, ale narazie podajesz informacje wyssane z palca. To juz nawet nie jest komentowanie gownianych filmikow z gry.. To sa wymyslone spekulacje, na podstawie innych wymyslonych spekulacji.
[quote]Taką polityke potwierdza fragment artykułu z serwisu gram z 2009 roku cyt: [quote]
Bogowie widza i nie grzmia.. Moze zauwazyles ze od tego czasu Aion okazal sie spektakularnym failem.. Moze zauwazyles, ze to tylko spekulacje ? Przypuszczam ze nie..
I moze wkoncu zauwazyles, ze ArenaNET nie ma nic wspolnego z innymi projektami NCSoft ?
Selektywne dobieranie i intepretowanie informacji pod swoja teorie to mozesz wciskac w kolku rozancowym.