Siemka Wszystkim
...osobiście bardzo czekam na premierę tej gry, choć z zamiłowania, hobby i zainteresowania od lat siedzę w simracingu to rynek gier rządzi się wszędzie taki samymi prawami więc się udzielę - a poza tym jestem fanem świata GW
nie rozumie dlaczego tak uparliście się ogólnie na ta grafę - sami twierdzicie, że aby gra zatrzymała Was na długie miesiące przed kompem to musi być `wciągająca` ....więc co? do tego trzeba wypasionej grafiki? raczej nie - tylko klimatem, fabuła etc - a tego raczej ciężko doświadczyć oglądając filmy na YT
dużo sie czyta ze twórcy gry chcą trafić również do sporej ilości graczy Wow`a itp, a skoro wow z racji wieku nie ma wygórowanych potrzeb hardware`owych ( sam kiedyś płynąc na medialnej fali założyłem tam konto nie mając wypasionego kompa i smigało az milo na detalach full - konto juz pewnie skasowane
bo swiat ganiających krasnoludów z siekierką w ręku za elfami w krainie czarów to nie moj klimat
) to nie mogli raczej postawić na wypasioną grafę ze wsparciem dx11, full hd, aa x16 itp i mieć nadzieje, że ów gracz wow`a ze średnim kompem zainwestuje ciężko zarobione XXX polskich dolarów w sprzęt co to uciągnie tylko po to aby odpalić i BYĆ MOŻE?? się do tego tytułu przekonać....raczej złudne, poza tym ile ludzie aktulanie grających może mieć kompy z przedziału high-end? 1% 2% 10% pewnie nikt nie wie bo jak to ocenić??, a tu maja wymierne wartości; w Wow`a gra ok 12 mln ludzi więc gołym okiem widać do ilu potencjalnych graczy mogą tak dotrzeć.
Grafikiem i programistą nie jestem....ale jeśli gra ma calkiem przyjmną grywalność fabułe etc i przyciągnie masę ludzi to chyba nic nie stoi na przeszkodzie aby z czasem sukcesywnie ową grafę dopieszczać i optymalizować ??
mogę tu nawet rzucić przykładem..w simach siedzie od końca lat 90 a od kilku w iRacing....i tam jeszcze nigdy nikogo grafika nie interesowała....jedynie jako miły dodatek...co mi da najpiękniejsze auto jak z właściwościami auta nie ma to nic wspólnego ?? jak mam ochotę `pojarać` się wypasioną grafą to odpale sobie kolejnego nfs`a..tam się wszystko świeci błyszczy itp itd....o ile ma się w miarę wydajnego kompa
- ale jak chce liczyć na profesjonalne podejście to idę do iR tam twórcy postawili na fiyzkę i właściwości `jezdne` ( i odnieśli sukces ) ....a z czasem idąc z postępem sukcesywnie poprawiają grafikę...
jakiś czas temu odbyła się premiera najnowszego dzieła oO ->EA<- F1 2010 - kampania medialna OGROMNA...gdzie nie wejrzysz F! 2010...wszędzie filmiki jako to tam będzie grafika...wszędzie animacje, wszystko dopracowane na maxa i to i tamto ble ble....będzie pełen realizm - zatrudnili nawet !! byłych kierowców F1 !! żeby było wszystko PRO ...i co?? i wyszła....symulacyjna KUPA
grafa piękna i nic więcej;
oby z SWTOR było wręcz przeciwnie .
co do tych 300 baniek oO - zacnie to brzmi...tylko ciekawe ile z tego wylądowało w kieszeni Pana Lucasa :/ bo pewnie po odjęciu tego za dużo nie zostanie z tej kwoty....nie mniej jednak jeśli gra okażę się klapą to przy takim budżecie....gotowym pomyśle na świat ( który samymi literkami SW daje duże prawdopodobieństwo sukcesu) i ogromnymi możliwościami tech. EA, BioWare.....to ludzi pracujących nad tym projektem postawił bym przed sądem gospodarczym pod zarzutem niegospodarności i defraudacji masy pieniędzy - zakazał im zbliżania się do kompa na przynajmniej 100m
tyle ode mnie,
życzę Wam wszystkim spokoju i więcej dystansu do tematu, pożyjemy zobaczymy