Mark24 napisał(a):
ja kiedys kupowalem - to bylo za czasow gdy na aliexpress sie kupowalo duze ilosci. Teraz to z tego co widze to tam glownie detalicznie sprzedaja po cenach wyzszych niz na ebay.
Ja generalnie nie mialem problemow i paczki zawsze dostawalem. Ale roznie moze byc.
Paypal byl tam kiedys obecny, aliexpress z niego zrezygnowal, ponoc chodzilo o prowizje, a osobiscie podejrzewam, ze raczej o claimy niezadowolonych klientow.
Wiekszosc mysli, ze za 50p kupi cos super bo to przeciez chiny. Kupujac tanio kupujesz tani chujowy towar bez wzgledu na to, gdzie go kupujesz.
Ja akurat chce kupic cos czego nie ma w Stanach i Europie, a nawet jak jest to kosztuje 3 razy drozej.
Nawet myslalem nad zakupem takim troche hurtowym, ale nie stac mnie na wtopienie paru k. Zrobie zamowienie za 50-100 $ i zobacze jak to funkcjonuje.
Ponoc paczki dlugo ida, a kurierem sie nie oplaca bo moga otworzyc i dowalic jakies clo. Nie wiem czy to prawda. Nie wiem czy przesylka kurierska moze isc jako gift. Zawsze ze Stanow dostawalem paczki pocztowe.