Zychoo napisał(a):
Pewnie tak, może po prostu mam za dużo cyferek w pracy.
Inna sprawa, że broń dalej się może różnić. Może być mocne 2 gwiazdki i gorsze 2 gwiazdki. Mi to by bardziej odpowiadało. Szczególnie, że (oczywiście wiem realizm nie zawsze jest porządany w grach) jak bierzesz kawał sprzęta do ręki to jesteś w stanie ocenić jego przydatność tylko z ograniczoną dokładnością. Dopiero w trakcie używania można ocenić czy to jest lepsze czy nie.
A może wynika to że dosyć długo grałem w Arkadię, muda gdzie w ogóle nie było cyferek i oznaczeń broni i dowiedzieć się która jest lepsza można było tylko walcząc nią.
Wiesz co , chyba mamy po prostu inne oczekiwania. Ja oczekiwałem i chciałem crpg-a takiego klasycznego jak BG, z mnóstwem kobinacji , statów ,klas, ras , czy nawet 'cyferek' z ciekawą itemizacją. Poza tym długimi , ciekawymi dialogami, etc Wieloma pobocznymi questami i sidestory.
A dostaję skalę ocen w itemizacji od jedej do pięciu giwazdek i 'kółko' z 'mordkami' w dialogach i hack- n slahowym feel-em, teleporującymi się 'łotrzykami' , i prawie kung-fu w melee. No i narzucają mi rasę.
A walk będzie pewnie jeszcze więcej niż w DO (tam już było lekko za dużo) tyle, że teraz będą bardziej arcadowe.
Jak dla mnie zupełna porażka, co nie znaczy , że jak ktoś oczekuje bardziej lightowej gierki do pogrania przez godzinkę po pracy to będzie ona zła. Może być całkeim niezła wtedy.
Tylko czemu się oni niby kurwa powołują na 'duchowego spadobiercę' BG2? Bo zmiany w DA2 poszły z zupełnie innym kierunku.
Masakryczny fail jak dla mnie. Nie kupie niech spier....