hym w sumie nie czuje się całkowicie kompetentny w tej materii ,najwyżej ktoś mnie sprostuje ,a jak jesteś zainteresowany to popytasz u ludzi którzy się w to bawią.
@Druzil
Cytuj:
Czy bedac w milicji moge dalej sobie robic questy w hi ?
Chyba tak , generalnie jest tak : high sec jest podzielony na 4 nacje(caldari,ammar,galente i matar) + parę systemów concordu.
Będąc w milicji ammar będziesz pizgać matarów ( tym samym będzie będzie ci spadał standing do matarów ,a rósł do ammar i jak mocno spadnie to jak wlecisz do ich high secowych terenów zaczyna cię gonić ich npc policja? -chyba . w każdym razie coś jest wtedy nie tak
).
W każdym razie z tego co wiem ,aż tak mocno ten standing nie spada i można go sobie wyrównać jak ktoś zrezygnuje z milicji skillem relationship czy diplomacy jakoś tak.
Czyli generalnie możesz pizgać misje w high secu ,ale nie należącym do nacji ,której zdejmujesz pilotów.
Cytuj:
Przebywanie w milicji daje jakies konkretne bonusy? Dostaje od nich statek czy lata sie wlasnym ?
Przebywanie w milicji daje ci pare profitów:
-dostęp do faction misji.
-dostęp do faction shopu z itemkami
-punkty lp czy jakoś tak za zabicie przeciwnika z wrogiej milicji (ale bardzo mało ponoć kilkadziesiąt razy więcej się dostaje za misje faction misje ).
-rangi milicyjne -awansuje się wraz z ilością killi przeciwników ( to tak dekoracyjnie i dla klimatu
)
-możliwość legalnego pizgania ludzi z wrogiej milicji bez uszczerbku na security status.
-dostęp do kanału intelowego milicji
-dostęp do kanału sojuszniczego milicji
Te dwa ostatnie są na tyle ważne ,że jak nie masz ochoty /nie ma ludzi z korpa to dołączasz się do flot ,które reklamują się na tym kanale.
Czyli jak się logujesz o tej 2/3 w nocy na pół godzinki piszesz x i lecisz napierdalać.
*tyle wiem.
Milicja to taki sojusz npc, do którego zaciąga się dana korporacja.
Tak więc wszyscy twoi corp mates są po tej samej stronie barykady co ty.
Jak jesteś zainteresowany to najlepiej popytaj u źródła chyba ,że tutaj ktoś z wiedzą milicyjną się wypowie.
Z ammarskich polsków korpów to masz :
Szwadron i Bloody Ammars .
Cytuj:
White Trox w jakim corpie latasz?
Już nie latam od dwóch tygodni . Nie mam czasu ,a będę mieć najszybciej za pół roku więc opchnąłem charka (żal mi bylo tego zamrożonego patyka) ,ale generalnie w Vodziakach latałem.
A jak czas się szybciej znajdzie to sobie coś kupie znowu. Ceny charków ciągle spadają i już teraz za 200 zł można kupić fajnego chara gotowego na akcje.