jinnai napisał(a):
Co do buildu na Inq - jeżeli brałbym wardena, to brałbym Destructive Tide, zamiast Aquatic Affinity. Zwiększenie dmgu instantów -> wszystkie doty silniejsze.
No wlasnie Destructive Tide testowałem, testowałem bo też mi się tak wydawało i niestety pare godzin z logiem pokazuje ze nie daje efektów żadnych na dotach, to samo tyczy się jak naprackuje się Bolt of Depravity do poziomu instanta nie ma w ogóle zwiększonych obrażeń.
jinnai napisał(a):
Co do healowania na instancje to sądzę, że Purifier > all.
Jak dla mnie Purifier jest stworzony do halowania main tanka
Te wszystkie tarcze jakie daje przy healach, auto heal jak za bardzo spadnie celowi hp, itp.
Z Pury moze sie pojawić problem kiedy trzeba będzie nie chronić a jednak przyhealowac tanka. Pury nie ma tyle heala ile potrzeba na kolejnych instancjach. Zgodzę się ze ma bardzo ciekawe skille które w krytycznym momencie mogą tanka przy życiu utrzymać, ale nie sa to niestety duże wartości. Główna tarczka da ci około 1.5 , zwiększenie zyca tez kolo 1k, seria tarczek po healu max 300 a wszystko ma długi cooldown :/
Ja głównie chciałem się skupic na jednej ciekawej zasadzie która jest już na alfie i niebawem będzie wprowadzona. Dokldnie wszystkie DoT ‘y i Hot’y będą miały wartość krytyczną liczona ka każdym indywidualnym ticku, Wiec dwa hot’y z wardena prawdopodobnie zapewnią nam zmniejszenie czasu castowania 3sek. Healing Invocation, który jest niezaprzeczalnie najmocniejszym skillem leczącym jaki kleryk posiada. Półtorej sekundy na castowaniu 3sek heala, i poł na 2sek, dodatkowo jeszcze dwa instanty drużynowe oraz zmniejszenie obrażeń jakie wchodzą w tanka o 40%i po obszarowym healu cla druzyna mneij obrywa ... Dla mnie to trochę lepiej przemawia i będę się starał bardziej w ta stronę pójść, zwłaszcza wykorzystując właśnie parę udogodnień jak zmnejszenie heala, mocny jednorazowy punktowy heal. Instanty i drużynowe heale. Zgodzę się jednak ze Pury ladnie jest w stanie w krytycznych momentach przytrzymać tanka, ale według mnie długi cooldown na niektórych kluczowych skillach mnie do gustu jakoś nie podszedł.
jinnai napisał(a):
Co do tankowania Justicarem - zastanawiałem się, czy nie było by dobrym pomysłem wpakowanie na 50 lvlu 6 punktów w cabaliste dla self-buffa +40 resista na wszystkie elementy.
Ta koncepcja mi się też podoba i myślałem o niej jakiś czas. Defakto nie tyle co rezisty ale spell power który zwiększy nam efektywnie blok i parrty ze spellpowera. Rezisty niestety nie dają na ife i death, które to się dość często przeijaja, ale za 6pk to jak najbardziej można rozpatrzyć tą opcje. Szkoda mi tylko tarcz 890 i heala z peta, bo to non stop hocik po 50-70. Na 50poziomie bedzi więcej tarczek ale trzeba zobaczyć na ile % się przelozy blok, parry i rezisty.