Tor-Bled-Nam napisał(a):
Solidny shooter i nic ponadto.
Na moją ocenę porażki sam gameplay składa się w bardzo małym stopniu. Zobaczmy:
Gamespy, kto kurwa jeszcze w tych czasach używa tego gówna, do 50% owej porażki przyczynił się właśnie Gamespy.
Próbuję założyć nowe konto, podaje nick XXX, email YYY. Niestety nickname is in use, ok podaję nick ZZZ, email YYY.
Niestety email jest already in use. CO KURWA ? Email świeży założony 3 dni temu ? Aha, stworzył mi pusty profil na emailu. Super.
Przeglądarka serwerów. Znowu pokaz niekompetencji GS. Klikasz na serwer 5/12 -> serwer is full. OK.
ALE DLACZEGO KURWA NIE MA PRZYCISKU >REFRESH< ? Żeby odświerzyć listę musisz przełączyć zakładkę na favorites, i z powrotem. Nie, f5 nie działa. Co za cymbał to projektował.
A wisienką na szczycie przeglądarkowego tortu jest obecność przycisku >REFRESH<, NA LIŚCIE FRIENDSÓW. 0_0 japierdole
Ok, jedziemy dalej. Opcje graficzne. Gdzie one są ? Nie ma ich. Jest tylko low/med/high. Nie można wyłączyć pierdół takich jak motion blur, efektow wolumetrycznych, cieni, AA, tego efektu którego nazwy zapomniałem a polega na tym iż podczas celowania wszystko dookoła się rozmywa, i innych rzeczy które tylko przeszkadzają.
Ustawienia myszki ? Sensitivity. To wszystko. A w grze jak chuj czuć smooth i accel.
Sam gameplay jest całkiem przyzwoity. Fajnie się skacze po dachach, strzela, fajnie się zmienia "moce" w locie dostosowując do sytuacji. Jest OK.
Tyle że to nie jest crysis z wielkimi mapami porośniętymi lasem.
Graficznie należą się tylko pochwały. Silnik jest wyjątkowo dobrze zoptymalizowany i na moim gracie chodzi bardzo dobrze. I super wygląda, definitywnie lepiej niż pierwszy kryzys (jeżeli chodzi o "czystą" grafikę). Ale co z tego jeżeli nie mogę zmienić ustawień graficznych by, ja wiem, CHODZIŁO MI JESZCZE LEPIEJ ?
Innymi słowy, Crysis 2 demo sprawił najgorsze pierwsze wrażenie z gier w które ostatnio grałem.
Tyle.