Farciarz.
Ja oblecialem 6 skrzynek w Lake Of Solace i same Blue/Greeny. Plus ok. pol platynki z kazdego chasta.
Ponizej mapka z zaznaczonymi chestami (na czerowno Freemarch puzzle)
Uploaded with
ImageShack.us
Calkiem prowdopodobne ze skrzyn jest wiecej bo jest sporo jeziorka jeszzcze zablokowanego niewidzialnymi scianami.
Hinty: Pierwsza polecam otworzyc skrzynie na polnocy w tej zatoczce. Pozostale sa dosc gleboko i potrzeba miksturek do Water Breathing zeby je otworzyc. Natomiast z kazdego chesta dropi pare mikstur dajacych WB na 10 minut.
Co do Freemarch puzzli - solo sa niezwykle upierdliwe - polecam wziac 1-2 osoby do pomocy i rowniez miksturke do Water Breathing.
Ultra hint: Puzzle polegaja na zapalenie 10 lamp w krotkim czasie tak aby utworzylo sie swiecace kolo. Lampy pokazuja sie na planie kola w losowej kolejnosci w static miejscach i trzeba dokladnie i bardzo szybko klikac. Najlepiej ustawic sie w srodku i oddalic kamere i zawiesic ja nad postacia.
Puzzle zalicza tej osobie ktora zapali pierwsza i ostania lampe (musisz te dwie inaczej nie zaliczy).
Czasem tez jak za bardzo klikasz w te lampki to nie zalicza - trzeba precyzyjnie i bardzo szybko raz kliknac.
Uploaded with
ImageShack.us
Polecam tez popolowac na rare mobki - ale to juz po release i po powstaniu jakiegos database z dropami bo named rare mobki maja static drop listy. Taki mobek to gwarant greena/blue plus czesto sporo kasy. Itemki sa nie randomowe bo maja nazwy po mobkach - np. "The Big Rare Spider Axe" itp...
Niestety rare mobki sa dosc rare i ja widzialem tylko rare Enta 15lvl w Silverwood (niesolowalny jako rogue wtedy - 2 hits KO) oraz w tej becie spotkalem rare 28lvl pajaka przechadzajacego sie po drodze (!!!) w Scarlet Gorge, ktory dropnal mi niebieska macke z jego imieniem.
Na pocieszenie dodam ze czasem jest nawet kilkanascie takich named rare na zone - wystarczy poczytac achievementy.
Fajny temat btw..
BTW2. Stonefield puzzle sa doslownie 50 metrow na zachod od miejsca w ktorym stoisz.
Taki rzad teleskopow, ktore trzeba w dosc krotkim czasie aktywowac w odpowiedniej kolejnosci.