Deshroom napisał(a):
kozas15 napisał(a):
System Shocka 2
skończyłes go ? bo to najlepsza gra jaka powstała
Tak( znaczy przeszedlem, bo za najlepsza gre jaka gralem to System Shocka 2 jednak nie zaliczam, zdecydowanie Fallout 2 i Jagged Alliance 2 wole)
Przypomnialem sobie, dlaczego wtedy odpuscilem( dwa lata temu). Gdzies zgubilem jednego itema w srodku gry potrzebnego do dalszej gry i dupa blada byla, szukalem i szukalem a znalezc nie moglem
Czy ja wiem, czy taka trudna ta gra jest ? Na dzisiejsze standardy pewno tak, ale przeciez jest save w kazdej chwili, ciezko zginac tak na "amen" poniewaz sa komory regenerujace nas po smierci za smieszna oplata. Mozna przechodzic na metode " jest 5 przeciwnikow w pokoju, rozwalam jednego, reszta rozwala mnie, regeneruje sie, wracam zabijam kolejnego, oni zabijaja mnie, wrazam znowu... itd". No i ostateczna walka smiesznie prosta niestety :< Ale sama gra niesamowita. Muzyka bardzo dobra, system rozwoju postaci, ale przede wszystkim klimat. Ja nie wiem, ale w paru momentach bylem niezle posrany, podczas gdy nowe horrory to tylko gdy akcji, ktore jakos nie moga wzbudzic u mnie poczucia zagrozenia( taki Dead Space w zamierzeniach mial chyba troche straszyc).
Tutaj jednak wychwycono zloty srodek gdzie raz ze walczymy z czyms obcym i nieznanym, a dwa, ze naszymi przeciwnikami czesto sa ludzie, zdeformowani i dziwni, ale wciaz jednak ludzie. Myslacy i mowiacy. No i to uczucie gdy np. cos hackujesz i rozgladasz sie uwaznie, czy ktos moze sie do Ciebie nie zakrada