Targaryen napisał(a):
Fomory mają hate na tanku ale diaga je od razu zdejmuje, czyli pierwsza agresywna akcja na addach je odciąga.
Jak Odin zaczyna gadać do Zantetsuken masz 5 sekund na:
1. disengage
2. wpisanie "/heal"
3. podświetlenie Odina (nie musi być na auto-lock)
wtedy "kucasz" pod jego cięciem mieczem i zamiast instant KO dostajesz dmg rzędu 400. Jak będziesz stał bo np. Odin Cie trafi zwykłym ciosem jak za szybko zrobisz /heal to dostaniesz KO. Nie wiem czy jakiś skill pld to może zresistować ale stojącego galka pld i mithrę z aegisem oneshotowało zawsze jak stali.
Sety na Ice/Earth to jakaś opcja ale nie wiem czy będziesz miał na to czas.
O blokowaniu TP moves nigdy nie słyszałem ale przeważnie jeśli wchodzi jakiś dmg to także działa added effect więc z tym terrorem może być źle.
"10.000 Needles" działa jak Chariotowy czyli shell redukuje. Spróbujcie na każde party wziąć smn czy/smn i jak się zbliża czas na ten TP move stoneskinga i jakiś summon dla rozłożenia dmg. Może i smn nie robi tam uber dmg ale jest to bardzo dobry job na tę walkę. aha nie zapomnijcie o bind podczas tego specjala bo czasem ludzie zapominają i np. thf/whm nie może potem kitować addów albo wszyscy magowie dostają dispelga z nastepnego specjala.
Wszystkie fizyczne TP moves mozna zblokować tarczą co blokuje ich add effect. Np uderzenia gianta w abyssea blokujesz nie robia amnesia i stun, Bukhis nie zdejmuje cruor buffow, Sobek bio i instant death itd. Ostatnio jakis Ochain PLD zsolowal Fafnira stojac mu "na plecach" /thf i blokowal spike flail za smieszny dmg. Mysle ze ten terror tez nie wejdzie zblokowany.
Jesli shell dziala to super. Shellra V i equip easy capuje 50%, więc przy 10 targetach to bedzie max 500 na glowe.
Ten Twój opis Zantetsuken brzmi niefajnie jeśli się przyjmuje ciosy i chce zrobić /heal dlatego, lepiej założyć, że jednak padne na tym. Pomysł z Ragnim na WAR czekającym na ostatnie 9% wydaje się coraz bardziej realistyczny.