Kupuj Pantheona, nie słuchaj ich. Składa się na 1 stunie? Żartujesz chyba Galandi. Rób go, jeżeli masz problemy z żywotnością lekko pod off tanka. Np, składasz manamune, mercurys treads, warmong i atme. Wrzucasz już w endgame Frozen Malleta, masz na oko jakieś 4~ k hp, 260 AD~. Do tego bierzesz go pod 12/18 ( sunder w offense a do veteran's scar w defense ). Runy jak na spotlight'cie -
http://www.youtube.com/watch?v=h2yjpxzTNvs i razem z twoim pasywem, niezły z Ciebie wojownik. Warto zrobić mu yoummus z racji na armp i cd redu. Co do summoners, to flash i exhaust - przydadzą się i to nie raz.
Imo, mimo buffów i nerfów, Pantheon to bardzo grywalna postać. Direct stun, ulti razem z pasywem sprawiają, że łatwo się nim robi tower dive czy gank. No i nikt nie ma prawa złożyć go na 1 stunie. Chyba, ze veigar z 1200 ap, ale to już inna bajka.
edit: znalazłem takiego SC z Pantheonem:
Lose, bo nas 4 było, ale bronilismy się dzielnie i długo. Fakt, feednięty już trochę byłem, i eve z ich teamu składałem na 2-3 cryty ; )).
Nigdy, prze nigdy, nie rób bo pod Attack Speed. Tylko i wyłącznie, pod AD razem z yoummu, tak jak na załączonym obrazku. Najlepsze połączenie.