TandK napisał(a):
przesadzasz ato, - na Ein solowalem moba na boku jak piszesz bo ten mob lal Pho ktory byl na RDM.
RDM ma sleep. Jesli bij go jakis mob to go powinien sleepnac, to nie twoja sprawa. Mogles ewentualnie zrobic voke zeby dac mu czas na sleep.
TandK napisał(a):
widzisz Ato ciezko sie z Toba gra, dotyczy to nie tylko mnie, nie bardzo wiadomo co mamy robic, czlowiek boi sie wcisnac macro bo zaraz poleca kurwy ze cos zle robi ale wczesniej nie wytlumacysz jaki jest plan i co mamy robic,
Ja nie pisze o twoim braku skillu w sytuacjach gdzie ja cos zjebie albo niewytlumacze. Ja pisze o podstawach. O stun na dnc, o gravity na dnc, o kurwa stepach na dnc ktorych w zyciu nie widzialem zebys uzyl. Dla Ciebie DNC to melee z self curem i na tym sie konczy jego uzytecznosc. Jak czekamy na 5 osob az dobiegna na JoT ktorego popnelismy to ja oczekuje od graczy na 90 lvl ze rozumieja zeby w takiej sytuacji nie bic JoT. Nie bede Ci uczyl podstaw bo od tego sa poradniki na wiki. Ja tez czasami nie mam strategii bo cos robie albo pierwszy raz albo zwyczajjnie nei pamietam lub nie znam i wtedy jest improwizacja i tez oczekuje ze jak ktos przychodzi na event jakims jobem to umiem nim wykonac podstawowe rzeczy. RDM to nie jest na evencie zeby robic cure IV spam tylko ma debuffy, sleep, -na (jesli /whm), phalanx (jesli /sch), stun (jesli /blm), ma w chuj narawde uzytecznych rzeczy ktore moga o 180 stopni odwrocic walke.
TandK napisał(a):
na eventy czy jestem afk czy nie to nie wiele zmienia bo sam solujesz moby albo razem z Ragnim i sie robi za inventory na ki. Nie ma sie o co klucic bo bedzie kolejna drama - ale po prostu musisz poracowac nad tym jak to organizujesz.
Patrz wyzej. Jesli ludzie znaja sie na swoim job jak Deva na WHM i Have na COR czy THF, czy Sturm na WHM (ktory notabene uratowal wczoraj caly Einherjar po moim zagapieniu sie i go za to chwalilem bo na serio pro zholdowal bossa na whm) to sa bardzo uzyteczni i zdecydowanie biora czynny udzial w evencie.
TandK napisał(a):
Widzisz przy takim postawieniu sprawy ja nie ide na kolejne eventy bo moze i jestem w stanie sam zsolowac moby na ki ale mi sie samemu tego robic nie chce, po to sa ludzie i tzw fun zeby miec do kogo zagadac - wiec albo robimy to dla fun albo dla item.
Czysta hipokryzja. Jesli chodzisz dla fun to czemu robsiz drame o item. Jesli chodzisz dla itemu to czemu nie wlozysz w to wiecej pracy poza tym co przynosi fun. Ja chodze na eventy dla fun a ze dodatkowo potrzebuje jakis konkretnych itemow to dodatkowo chodza nie dla funu w duo z Ragnim na dodatkowy farm. Jesli chodzisz w kratke to mozesz liczyc tylko na fun i przypadkowe itemy ktore Ci wpadna jak Osode ktore dostali wszyscy, jak raise III scroll i rozne inne itemy, ktore wypadly w sky. Jesli zalezy ci na jakims konkretnym itemie to juz trzeba wlozyc w to wiecej pracy.