Loki napisał(a):
ej, mam od niedawna klocka. W co warto na tym pociupac ?
A jaki typ gier lubisz? Powiedz, to coś doradzimy.
Ja osobiście, jestem fanbojem Halo - Ale to rzadkie ; )
Polecam zainteresować się grami w Arcade - Wbrew pozorom, potrafią dać więcej funu niż "pełne tytuły".
Polecać będę tylko tytuły które sam posiadam, i w które grałem, więc nie zdziw się jak czegoś zabraknie.
Halo Reach - Uber awesome. O tej grze mógłbym najebać miliard postów, ale jestem fanbojem.
Ninja Gaiden - Dalej świetna gra. Dla każdego fana hack'n'slashy pozycja obowiązkowa.
Kameo - Jeśli lubisz oldschoolowe zręcznościówki - To warto. Do tego tanio można wyrwać.
Battlefield Bad Company 2 - Świetna gra, nie grałem wcześniej na PC, ze względu na to, że mój PC to grat...Dubbing Czarka Pazury + Zajebiste Multi mnie kupił.
Gears of War i Gears of War 2 - Grałem głównie w jedynke, i głównie na zakrapianych imprezach...Ale gorąco polecam. Tym bardziej, że teraz można wyrwać obie części za około 100 zł : )
Dead or Alive 4 - Moja ulubiona bijatyka. Chowają się tekkeny, street fightery itd. Przynajmniej dla mnie. Też można wyrwać za jakieś 4 dychy...
Z gier arcade, za
DARMO masz:
Doritos Crash Course - Gra w stylu japońskich teleturniejów - biegów z przeszkodami. Zajebista giera.
Harm's Way - Ścigałka post-apo z powerupami, gdzie gra się w teamach 2vs2vs2vs2. Jedna osoba się ściga, a druga zajmuje...Działo przy drodze aby przeszkadzać innym działom i ścigającym się. Byłaby zajebista, gdyby byli gracze. Ale jako, że za darmo to bierz.
Aegis Wing - IMO chujowa, ale znam wiele osób którym się podoba. Lecisz stateczkiem w prawo. Lubię takie gry, ale ta mi się nie podobała :<
Z gier arcade którymi warto się imo zainteresować:
Castle Crashers - Do końca roku w promocji, 50%. Jedna z najlepszych gier 2d w historii. Świetna gra na Solo, na party, na grę z kobietą itd. Po prostu Must Have. Szczególnie za tą cenę!
Dishwasher The Dead Samurai - Jak ci przypasuje styl graficzny i gameplay, to jedna z fajniejszych gier arcade. Taki Ninja Gaiden w 2D.
Plants vs. Zombies - Jak nie masz na pc, a chcesz wersję z Coopem i Versusem - To łap!
Super Meat Boy - Nie miałem na co punktów wydać, to wziąłem. Bardzo fajna giera. Oldschoolowe kurewsko trudne 2D pełną gebą ; )
Comic Jumper - Jak podpasuje ci poczucie humoru, i jesteś fanem gier w stylu Contry to bierz! Dużo osób jednak kurwi na wysoki poziom trudności...Ja go aż tak nie odczułem. Niektóre levele wymagają "Oldschoolowej perfekcji", ale nie jest to IMO nic chorego i pojebanego jak ludzie mówią...
'Splosion Man - Genialna 2D platformówka/logiczna w której można tylko biegać w obie strony i...wybuchać.
Shadow Complex - Gra od Epic Games, 2D shooter. Jeszcze go nie ugryzłem, z wyjątkiem dema. Było nawet kilka nominacji do GOTY awarda, obok normalnych "Dużych" gier, więc myślałem że przehypowane gówno - ale po zagraniu w demo, kupiłem mimo wysokiej ceny ; )
Contra - Komentarza nie wymaga...Do tego strasznie tania.
Limbo - Zagraj w demo. Jeśli ci się spodoba to win i bierz w ciemno. Jeśli nie, to olej. Ja jestem z obozu, dla których była to jedna z najlepszych gier ostatnich lat...Dla innych jest to gówno za które żądają 800 ms pointsów za dużo. Do tego, jutro na 80% będzie zniżka o 50%/33%.
Lara Croft:GoL - Jak masz nadmiar kasy/Szukasz takiego KONKRET Coopa - To bierz. Ja wziąłem tylko dlatego że miałem w zniżce 50%, a teraz czekam na kumpla ; )
Geometry Wars: Retro Evolved 2 - Nie umiem opisać, zagraj w demo. IMO warto, tym bardziej że cena dobra.