Piszpan napisał(a):
Volvo XC90
Gościu od którego kupiłem V50 (a dokładnie wymieniłem wtedy za inne auto) wtedy się przesiadł na XC90, bardzo chwali to auto i pomyka do dziś. Ja w sumie styczność z Volvo nie miałem nigdy i chyba na dobrą sprawę nie chciałem jej mieć, ale bardzo pozytywnie się zaskoczyłem i niezawodnością i przede wszystkim świetnym serwisem. Nigdy mnie nie naciągnęli na niepotrzebne koszty, włącznie z tym, że jak mi się urwała obejma od rury z turbodoładowania to mnie naprawa wyniosła 10zł - przyszedł szef serwisu powiedział co się stało i czy mają założyć nowy dolot za parę stówek czy objemkę z Castoramy za 1,70zł bo on by tak osobiście zrobił - choćby na próbę
Przejechałem tak potem 80000km i nadal z tym jeździ kolega który autko odkupił
Co do filtra cząstek stałych - do 120k km (miałem silnik 1,6TD) nic z nim nie trzeba robić, potem niby powinno się wymienić na nowy. Ja osobiście olałem sprawę, tylko dobiłem płyn którym komputer wypala co jakiś czas filtr bo się po prostu skończył. Nowy właściciel też jeszcze nie wymienił z tego co się orientuję.
Jak zmieniałem auto to suma sumarum wróciłem do Volvo. Niby byłem zdecydowany na nową 3ke BWM touring, bo już kiedyś miałem starszą serię i po prostu kochałem to auto, ale jakoś jebnąłem sentymentem w pizdu i wybrałem V60, trochę też - czego nie ukrywam - wzięły górę kwestie finansowe, bo volvo w stosunku jakość/cena wypada nieporównywalnie lepiej i za jednak sporo mniejsze pieniądze dostajemy niedużo gorsze auta od takiego BMW. Zrobiłem nim już trochę kilometrów i jestem bardzo zadowolony. Z czystym sumieniem mogę polecić Volvo, ale ofc nie jakiegoś przeszczepa z zachodu, choć przy takim to już marka nie ma żadnego znaczenia