dzieki Kassei:) ale w sumie dyskusja o autach tak czy siak zawsze ciekawa. Dla mnie gaz bedzie zawsze skazany na porazke z jeszcze jednego wzgledu. nie po to kupuje auto zeby wozic z tylu butle na pol bagaznika (o miejscu w kole zapasowym i dobiegowce to nawet nie wspominajcie). jesli chodzi o oszczednosci benzyne czy diesel etc. to jasne ze nawet majac kase na auto wole rocznie przykladowo wydawac 6-7k pln na paliwo niz 10k. Auto bedzie tez z homologacja na ciezarowe i wtedy masz odliczenia z paliwa ale i tak ciagle zostaje diesel inna opcja nie wchodzi. inna bajka ze po prostu lubie diesle.
Mowisz Kassei kup se ladne auto. Kiedys kupilem zonie ladne auto alfa romeo po roku cos stracilo okolo 9-10k pln plus naprawa skrzyni w automacie... fakt auto piekne super sie prowadzi ale mowie raz awaryjne dwa traci na wartosci jak przechodzona dziwka. Fakt auto chcem zeby bylo ladne ale to nie wszystko. Napewno za 4-5 lat bede je zmienial lub troche pozniej wiadomo. Chcialoby sie zeby za duzo nie stracic. Taki przyklad kupilem zonce audi a3 sliczne zlote dobrze wyposazone rzucalo sie w oczy po roku sprzedalem bo rzadko kiedy jezdzila i sie kurzylo w garazu. Stracilem przez rok jakies 400 zl.
Nie wiem jak z amerykancami wlasnie bo grand cheroke jest nawet fajny tak samo chrysler jest tez taki terenowy no i dodge (ale dodga chyba nie ma w dieslu) Toyota raczej odpada, kiedys mi sie podobal hilux ale jednak nie nawarra czy misthsubishi l-200 tez raczej nie. Kurde i zwykle jak juz znajde ladne autko w ktorym mi wszystko pasi to cena 120-130k a to juz za duzo. Osobowki raczej odpadaja od jakis 10 lat jezdze vanami i polubilem wygode przy wsiadaniu i wysiadaniu i sama jazde. terenowki czy suva nie mialem. Jest jeszcze taki duzy van mercedesa klasa R i tez w sumie wchodzilby w gre. Ogolnie kupno auta niby prosta sprawa ale jednak nie. Szukam auta z jasnymi skorami w srodku, beze badz braz lub czerwien tez moga byc, fabrycznym gps, szyberdachem, diesla, rocznik minimum 2005 ale tak raczej 2006-2008 koszt do 80k, z mozliwoscia homologacji na ciezarowe, abs itd norma wiadomo, malo tracace na wartosci, malo sie psujace tylko tyle
jak kupie to wkleje foty.