Hymmm.. witam zaloge
Moze zaczne tak, jestem starym graczem, poza oczywistym PC ma mtez konsole PS2.
FF to (imo) najlepsza gra jaka kiedykolwiek zawitala na konsole, w FFX gralem i gralem i gralem i nie da sie jej opisac prostymi slowami...
Na onlineowa wersje FF czekam ponad rok, sledze ten temat non-stop i juz niebawem bedzie beta dla europy.
Co do tematu PC vs. PS2 nie ma sensu pisac bo pecet wymieka jezeli chodzi o gry - konsole to inny wymiar grania...(imo)
Ale w koncu temat to FFXI
To jest super gra, jestem fanem RPG fantasy, moze kilka osob mnie pamieta z UO
gralo sie w koncu az dwa lata...
FFXI ma przepiekna grafike, grafa na PC przy bardzo dobrej karcie graf. nie odbiega za bardzo od PS2 - widzialem porownanie na screenach i filmach.
Co do konsoli wymagane jest nie tylko klwisze i mysza ale tez oczywisice modem lub karta sieciowa ktora jest NIE DO DOSTANIA w polsce - jak to zreszta zwykle bywa...
Sam poluje na sieciowke do mojej PS2 od dawna.
Ale wracajac do gry, jezeli komus nie przeszkadza lekki klimat mangowy osadzony w fantasy to z pewnoscia mozna nazwac ja super MMORPG!
Ja staram sie zalatwic sobie wejscie na beta bo sporo ludzi z europy juz gra wiec nie jest to niemozliwe jak widac.
Pewnie zaczne od wer. na PC bo ciagle nie mam siecowki na PS2 - ale chce grac w to na konsole bo nie ma nic lepszego i przyjemnijszego jak granie na konsoli gdzie wszsytko smiga jak zloto, nic sie nie tnie, nie zawiesza a wszystko jest dostepne intuicyjnie z pada i w ewekcie gra sie "szybciej".
Nie neguje PCtow - gram non-stop i tu i tu, ale jezeli mam wybierac czy grac w ta gra na PC czy na PS2 to moj wybor jest oczywisty - PS2!!!
Co do grafiki jeszcze to napisze tyle: ZWALA z NOG!!!
konczac moj post ciekawostka: w grze sa 3 kamery live - dajace obraz z roznych miejsc w grze - pomysl (imo) REWELACJA
(jako gadget)
jezeli ktos jest zainteresowany widokiem z tych kamer podam linki na zyczenie
REASUMUJAC: goraco polecam FF XI !!!
Serdecznie pozdrawiam - zwlaszcza starych wyjadaczy z (ukochanej) UO - w ktora niestety nie gram juz ponad 2 lata
McLAREN
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: McLAREN dnia 2003-04-24 19:34 ]</font>