Ja mam nią rozegrane ze 300 meczy. Mocna jest, fakt. Taki semitank i semidps, co można uznać za duży plus. Minusem tego czempiona jest to, że to taki semidps semitank. Tyle. W dobrych rekach z dobrym i prawidłowym buildem robi młuckę. Jaki build? - TF, BV, GA, Mtreads = pain. Można wrzucić brutalizera pomiędzy gdzieś ew na sam koniec madreds. Uniwersalny build. Jak mają wiecej casterów, to jazda z Hexdrinkerem i Wit's endem. Zresztą i tak zwykle Hexa buduje. W jakich rękach się ten czempion najlepiej sprawuje? A u ludzi z wyczuciem, którzy walczą do końca. Ulti i E mogą odwrócić niejeden przegrany pojedynek, trzeba tylko wyczekać - a to jest problem u niektórych graczy, nie każdy lubi taki playstyle.
Reasumując:
Dobrze wyfarmiona Irelia ( bo to fakt, trzeba nią farmić i farmic i farmić...zzz ), posiada statystyki jak tank 150~ mr i arm, przy 3k hp, z niezłym, naprawdę niezłym dmg i surviv ( wszystkie jej ability w zasadzie można podciągnąć pod surviv ). To sprawia, że Irelia jest czempionem uniwersalnym, typowym mocnym i skutecznym fighterem, walczącym do końca.
Rzućcie okiem na mecze np CandyPanda - gostek z top elo na EU, fajnie gra Irelią, choć do mnie mu trochę brakuje ;wink;
_________________ Zdarzają się takie dni, kiedy dostaję gęsiej skórki na myśl, że co człowiek to wszechświat.
|