ok, szybko strzele maly review.
bardzo fajnie mi sie montowalo kompa, kable bym mogl ladnie pochowac jakbym mial dluzsz od zasilacza (wszystkie wtedy bym puscil "tylna scianka", teraz niestety je widac).
calkiem sporo miejsca w porownaniu z moja poprzednia jakas zwykla midi tower.
mam dosyc wydajne chlodzenie na procku i dyski nie jakies super glosne, kompa generalnie nie slysze - wczoraj myslalem,ze jest dosyc glosny,ale to byl laptop lezacy obok mnie na biurku ;d PC zaczyna byc slyszalny, gdy sie potrzyma dluzszy czas radka w stressie - suszara jednak jest,ale i tak ogolnie oceniam caly komputer jako cichszy w stressie,niz moj sam zasilacz w poprzednim kompie.
sporo jest dziurek pod chlodzenie wodne. system wpinania dyskow - calkiem fajny.
generalnie nie mam sie do czego przyczepic. buda jest w zestawie ze sledziem do regulacji predkosci wiatrakow w obudowie (fabrycznie sa dwa wbudowane),i sporym zapasem czarnych srubek.
temperatury:
moj Xeon po podkreceniu z 2.4 na 3.04 ma w idlu temp ~40stopni, w stressie (po puszczaniu przez dluzszy czas benchmarka za benchmarkiem) procek grzeje sie do ok 63stopni
grafika ma 45-52stopni w idle, w stressie odpala suszarki i dochodzi do 68stopni - przygladalem sie wczoraj dokladnie danym i katujac wciaz na ultra benchmarki przy lekkim OC pamieci na karcie nie przekroczylo 68stopni ani razu - no ale wtedy juz slysze troche peceta,bo wiatraki na grafice
napierdalaja
generalnie widze tez ciekawa rzecz (przynajmniej dla mnie) - o ile zwiekszenie taktowania procka zwiekszylo mi maksymalne fps o doslownie 3-4 w wiekszosci testow, to average fps wzroslo nawet o kilkadziesiat procent(!) w wiekszosci benchmarkow - niech mi nikt nie mowi,ze procek nie jest wazny