borboun napisał(a):
Ja już dawno powinienem dostać bana na łeb. Dostałem co najmniej 40 reportów. Więc to, że banują to raczej pic na wodę
Sama liczba reportów gówno znaczy TBH, jeżeli choć raz bawiłeś się tribunalem to powinieneś wiedzieć że sporo ludzi reportuje "bo tak i już", często np przeciwnika za to że ich pare razy zgankował (szczególnie premady mają taki zwyczaj...)
Do tego reporty które są uzasadnione w połowie przypadków mają 0 opisu, co dodatkowo utrudnia sprawę, bo sporej ilości ludzi nie chce się czytać dokładnie całego loga. Zresztą teraz tribunal nie działa w ogóle z tego co się orientuje bo robią jakiś upgrade więc wiesz.
Kolejna sprawa to nie tak od razu trafiasz na tapetę, zdarzało mi się oceniać ludzi z 3 reportami, z paru dni wcześniej, a zdarzało ludzi z 14+ z przed 2 miesięcy, więc możesz się pewnego dnia zdziwić jak wychaczysz bana za coś co zrobiłeś jakiś czas temu.
Trib to całkiem niezły system IMO, nie dość że oddaje banhammer w ręce community, to działa tu mechanizm samokontroli. Tzn jak ciągle dajesz wyroki z dupy to w końcu w ogolę tracisz dostęp. No i nie wiem skąd info że to pic na wodę. Ludzie wyłapują te bany na mordę jednak, wystarczy poczytać fora. Ofc ludzi grających w lola jest masa, zakładając że 10% z tego to debile, a 1% (zgaduje
ocenia sprawy to zanim akurat twoje reporty będą ocenione to może minąć sporo czasu.