Cytuj:
1. Oczywiscie ze Blizz wyda oficjalne oswiadczenie o tym, o czym podzieli sie wczesniej z prasa, myslisz ze wszyscy czytaja jakies tam fan site'y?
To normalny zabieg marketingowy w celu dotarcia z informacją do jak największej grupy odbiorców - po to przeprowadzają tą całą prezentację. Z pewnością dzięki temu dotrze do większej liczby ludzi niż gdyby podali te informacje wyłącznie na swojej stronie. Zwróć uwagę, że zaproszono nie tylko redakcje fansite'ów - dlatego użyłem określenia "prasa" - zaproszono również redaktorów pism oraz portali poświęconych grom komputerowym (pewnie dlatego pokazy trwają prawie tydzień i nie bez kozery Blizzard znosi NDA dopiero po paru dniach aby wszyscy zaproszeni z całego świata mieli czas na powrót do redakcji i przygotowanie tekstów).
Cytuj:
2. Na Conference call nie oglasza sie popierdolek typu interfejs czy jakis system gry (handel, pvp, etc.).
Oczywiście, że nie. I niczego takiego nie napisałem. Stwierdziłem jedynie, że jeśli Blizzard ma cokolwiek ważnego do ogłoszenia to raczej będzie to powiedziane na spotkaniu z inwestorami (np. ujawnienie daty rozpoczęcia beta testów) bo wcześniej wyręczy go prasa z ujawnieniem jak to nazwałeś "pierdółek".