Kole0 napisał(a):
leonie bardzo, ale to bardzo brakuje dmgu. mogliby o jakies 0.2 zwiekszyc jej ap ratio na skillach bo teraz rewelacji nie robi. mumu czy jarvan zdecydowanie lepiej sobie radza w tej roli przez podobna kontrole a duzo wiekszy dmg.
Leona w teorii jest bardzo dobrym tankiem, tyle że cierpi na problemy "wieku dziecięcego" liczę że w następnym patchu trochę ją dopieszczą i będzie ok.
Nie podoba mi się pomysł z podnoszeniem ratio jej skilli bo zmieni to ją w następnego Mao, Cho, czy innego pseudo tanka który w rzeczywistości jest casterem. Zamiast tego mogli by dać
*dużo większe base dmg na W (100+) Pomogło by to bardzo dużo w farmie i w jej "tankowaniu" przy okazji nie było by op bo:
a) Nie jest to instant skill, łatwo go uniknąć jeżeli nie masz cc.
b) to ma zniechęcać przeciwników do przebywania w pobliżu, w tej chwili na lvlu 18 nikt się tym skillem nie przejmuje.
*większy obszar ulti, i większy obszar stunta w środku, który w tej chwili jest tak mały że trafienie tym w poruszającego się przeciwnika to koszmar.
*Mniejsze cd na Q i R
*Passive powinien się aktywować też na własnych hitach, ta zmiana to chyba była by największa pomoc w farmie.
Edit: Mimo to gra mi się nią bardzo dobrze, raz nawet 49 asyst wykręciłem przy długiej grze przy relatywnie niskiej ilości zgonów (<10)
BTW Gra ktoś Ezem często? Mam wrażenie że ten bugfix Q przy okazji coś zepsuł, pare razy zauważyłem że ms trafia w cel po czym znika nie robiąc dmg, i nie wydając charakterystycznego dźwięku. I nie nie był to żaden champion który ma jakiegoś shielda czy coś, a odległość była mała. Zdarzyło się to parę razy w różnych grach więc raczej trudno mi to na laga zrzucić