Gokulo napisał(a):
Chyba nie jest na biezaco. Blizzard juz od dawna uzywa tokenow (i chyba sprawdzania przy logowaniu z innego IP tez?) dla calego battle.net wiec i obejmie to D3. Authenticatory na niektore komorki tez juz sa.
Autentyfikatory/tokeny są osobno do kupienia o ile się nie mylę i są opcjonalne. Dalej dużo osób tego nie używa. Jeżeli jestem w błędzie to mnie popraw.
Ja na battle.net w ciągu jakiś 2 ostatnich lat to się tylko do W3 z rzadka logowałem i ze dwa razy na stronę battlenet i nikt tokena ni autentyfikatora ode mnie nie chciał.
Mi chodzi o to ,że np. przy dużym mmorpg jak swtor np. tokeny powinny być w każdym pudełku do każdej gry ,a w przypadku digital download dosyłane tak jak to wyjaśniłem w poprzednim poście.
W przypadku battle.net i podobnych sprawa bardziej skomplikowana ,ale możliwa do zrobienia też. Przy release następnego hitu blizza token też byłby w standardowym pudle ,a ci którzy nie kupują tej gry mieli by np. 6 miesięcy na zakup tokena , bo po np .6 miesiącach od releasu tej gry wszystkie konta battle.net wymagały by tokena.
Jeżeli to zbyt drastyczne , to są też inne sposoby , które podałem w poprzednim poście , a także pewnie mnóstwo takich na które w tym momencie nie wpadłem albo o nich nie pamiętam.