Jest szansa ,że Iengard to będzie niezły fail w tosunku do zapowiedzi.
Z jednej strony wiadomo ,że zmieniają system statów trochę , usuwają hard cap-y ze statów i chyba z block/parry/evade.
Z drugiej strony Isengard z przecieków do tej pory będzie duuużo mniej contentu oferował niż zapowiedziano.
Miały być 3 regiony ,a chyba okazuje się ,że będzie 1 lol.
"That's it. There are no other maps. The Gap of Rohan consists of Wulf's Cleft, Isendale and the Heahtfells on the first map. Dunland is the area above GoR, WC and Isendale. And Isengard is Isengard. All three new regions are on the one map. Its about the size of the North Downs, probably smaller. "
Prawdopodobnie po prostu "wchodząc" do południowego rejonu tej mapy "będzie zbliżenie" i włączy się mapa Gap of Rohan - przynajmniej ja to tak rozumiem "Gap of Rohan and Isengard+Nan Curunir currently have their own maps in Palantir, but the maps are incomplete (half drawing half dyanmic map look). " - tak jak to ma miejsce w Morii. Z tym ,że w Moria jest podzielona na 3 rejony z których z kolei każdy ma kilka mini rejonów , czyli łącznie dużo.(+ w skład MoM expansion ,wchodził jeszcze wypuszczony później rejon Lothlorien).
Tu jest jeden rejon podzielony na chyba 3 mini rejony + miasto.
http://www.betacake.net/2011/08/lotro-r ... -maps.html
Tu mapki. Pierwsza z tego co piszą obejmuje mapę całego dodatku.
Poza tym ponoć ma nie być żadnych nowych instancji w dodatku , z wyjątkiem jednego rajdu. Żadnych 3/6 osobowych normalnych instancji , tylko skalowalne instancje czyli GB/Annuminas i School/ Library dostaną kolejny upscale do 75 lvl.
http://forums.lotro.com/showthread.php? ... nfirmation
Co by się zgadzało z tym ,że 4 części z nowego seta zbroi będzie dostępny za nowe Superior 4 marks , a pozostałe 2 części z rajdu. (tzn. w rajdzie chyba będą dropić wszystkie 6 , ale jak ktoś nie chce rajdować to 4 z tych 6 może mieć nie stawiając stopy w rajdzie).
Nietrudno się domyślić ,że Superrior 4th marks będą dropić z upscalowanych do lvl 75 GB/Annu/Lib/School , tak jak superior 3rd marks dropiły z tych samych tylko na 65 lvl instancji.
Czyli grindzik starych instancji :/
http://www.lotro.com/gameinfo/devdiarie ... temization
Poza tym miał być nowy rejon do PvPM a nie będzie i niewiadomo kiedy on w ogóle będzie :/
Do release Isengardu zostało 5 tygodni. Devsi na temat wielu rzeczy nabrali wody w usta, NDA dalej obowiązuje wszytkich uczestnczących w becie.
Spora cześć community spodziewało się dużego dodatku - może nie wielkości Morii ,ale nie dużo mniejszego ,a na pewno znacznie większego od Mirkwood.
Z tego co widać o ile nie nastąpi jakieś duże zaskoczenie i niespodzianka , to gracze dostaną 1 rejon , który jest ponoć wielkości ND czyli mniej niż się spodziewano , choć mimo wszystko nice bo gra potrzebuje na gwałt nowych terenów.
Poza tym , grindzenie starych instancji i jeden nowy rajd.
Brak nowej mapy do PvPM , ale ponoć creepy dostaną item shop lol
Lubiłem grać w tą grę , spędziłem w niej ponad rok , to najdłuższe moje mmorpg poza UO i mam sentyment to śledzę mimo f2p, bo chodziły mi myśli po głowie czy by nie spróbować wrócić ,ale sobie daruję.
Jeżeli te "przecieki" okażą się zgodne ze stanem faktycznym to jakbym wydał 30-50 $ (w zależności od wersji) na dodatek to bym się wkurwił.