Pytam was, bo może jest na forum użytkownik/użytkownicy, którzy się tym zajmują ew znają kogoś z południowej Polski, kto za dobrą flaszkę dokonał by wyceny tego i owego. Rozglądałem się w necie, ale żadnych KONKRETÓW nie znalazłem. Chyba, że macie jakieś linki do różnych forów czy cuś.
Tak pokrótce, to do niedawna mieszkałem w 170~ letnim domu, który z pewnych względów jest, że tak powiem, remontowany i cała jego zawartość, dosłownie, musiała z niego zniknąć. Zostaliśmy więc z masą różnego rodzaju książek, czasopism, lekkiej biżuterii, mebli, czy kartek pocztowych/listów/znaczków. W większości są to rzeczy stare, pochodzące z 1880 do początków I wojny. Trochu rzeczy współczesnych np "Przekrój" z 1950 roku, albo np książki Okultystyczne z czasów II WŚ. Kilka skrzyń z tym wszystkim by się uzbierało.
Jeśli zaszłaby potrzeba, to zawsze mogę porobić zdjęcia/zaprosić kogoś do oglądnięcia, ale to już trzeba pisać na PW.
_________________ Zdarzają się takie dni, kiedy dostaję gęsiej skórki na myśl, że co człowiek to wszechświat.
|