raggnarok napisał(a):
zaboleq napisał(a):
Jest jakaś szansa, że w niedługim czasie w sandboxie d3 będzie można potworki ubijać:P??
Raczej mala. Chyba cale AI mobkow jest oblsugiwane przez serwery Battle.neta, takze jedne czego mozemy sie spodziewac to pusty swiat bety, ktory sobie pozwiedzamy, a i do tego pewnie nawet imho nie dojdzie...
Ofc ze dojdzie. Robia serwery WoW i innych MMO a nie zrobia prosciutkiego HnS? Ofc ze zrobia. Jedyna kwestia jest to ile czasu to zajmie, czyli jak bardzo zdolni ludzie zdecyduja sie poswiecic temu swoj czas.
Co jeden czlowiek zrobic - drugi moze odtworzyc. Co jeden czlowiek zabezpieczyl - drugi moze zlamac. Tak to dziala. Sytuacje ulatwia fakt ze Blizzzard wszytkie gry "robi" podobnie (np. pliki MPQ uzywane od zarania dziejow).
Za takie rzeczy ja tworzenie AI mobkow czy skryptow spelli ludzie z doswiadczeniem z tworzenie EMU WoW'a zabiora sie za to z mila checia i usmiechem na twarzy imho. Najwiekszym problemem jest emulacja architektury serwerow - nie gra sama w sobie. To musi zrobic ktos inny NAJPIERW. I juz robi bo mozna juz sobie po miescie pobiegac.
Ja mysle ze za ok. rok bedzie mozna zagrac w pirackie Diablo 3 na pirackich serwerach i to z modami. Czy to dobrze czy zle - nie mnie sadzic. : )
Choc mody wydaja sie kuszace. Przedewszystkim retexturing calej gry PLX.