Mendol napisał(a):
no ok, tylko nie sadze zebys za te 1350zl byl w stanie zobaczyc bf3 w medium, o high nie wspominajac
i z oc i reszta masz oczywiscie racje.
ja sie skupiam na grach, a nie na platformie. bo zmiany hw co 3 miesiace, oc, zabawe w skladanie i konfigurowanie przerobilem juz dawno temu
teraz chce odpalic gre i pograc.
i jak dla mnie to w tej chwili konsole wygrywaja z tym co oferuja.
oczywiscie w bf3 bede pykal, a na czym to zobaczymy
bo jak sie okaze, ze mam wydac 2k na to zeby pograc komfortowo na pc to kupie na ps3. i tez sie bede cieszyl.
z tymi uproszczeniami to zdajesz sobie sprawe, ze nie do konca masz racje?
MAG, DS i wiele innych gier jest dosc wymagajacych
inside u nas kupno nowej karty graficznej to tez nie jest duzy wydatek.
ale juz dawno mam za soba czasy kiedy zmienialem caly pc zeby pograc w jedna gre przez tydzien.
Myślę, że na swoim sprzęcie czyli:
i5-2400 z OC (chociaż tutaj pewnie niezbyt potrzebnym), 4gb DDR3 1600Mhz i Gigabyte GTX 216 SOC (216 SP) z mocnym OC dam radę na medium w DX 10 z palcem w dupie mając te 40 FPS. Mam ponad 21k pkt w 3D mark 2k6 co do tej pory stykało na granie we wszystko w mojej natywnej (1440x900). W BC 2 wszystko na high śmigało jeszcze na moim e7300 z oc do 3,6 Ghz.
Jak dla mnie strzelanie w 2x mniej osób na PS3 w porównaniu co PC to wystarczająco zajebisty argument, żeby grać na PC. Pewnie i tak kilka godzin po becie już będzie wiadomo, co najbardziej pożera moc grafy/proca i co będzie można wyłączyć, nie tracąc zbytnio na jakości a zyskując te kilka FPS.
Co do zmiany HW co 3 miechy - bzdura?? Kupując takiego radka 6950 i modując na 6970 albo nawet kupując GF 560Ti tudzież GTX 570 masz sprzęt, który może pojedyncza gra zarżnie bo:
a) kiepska optymalizacja
2) zajebiście wyglada ale optymalizacja nie zrywa czapek z głów
Z czego najczęściej jest to odp b).