raggnarok napisał(a):
Zobacz Demon Hunterke z D3 i co moze robic klasa ranged. Pulapki jakies, multishot, akrobatyczny odskok i jednoczesny strzal, strzal spowalniajacy, dash, w chuj opcji. A tu Kabraxis stoi i napierdala jednym skillem
W PoE klasa ranged moze zrobic dokladnie to samo dodatkowo jak sie zesplashuje w INT to sobie moge firebalel puszczac i klatwy albo sumonowac duchy (tak jak zreszta na filmiku - to nie jest napierdalanie jednym skillem).
Z tego co wymieniles w PoE nie ma juz w tym momencie tylko odskoku z jednoczesnym strzalem i dasha (jest charge z shieldem i teleport do wroga z jednoczesnym atakiem). Co do trapow to jest support gem ktory kazdy spell moze zmienic w trapa wiec wiesz...
Dodatkowo bedzie cala seria skilli "Traps". Serio nie masz zielonego POJECIA o czym mowisz jesli chodzi o mozliwosci gameplayowe tej gry.
Sorry ale jesli nie rozrozniasz OPCJI od efektywnego grania w endgame to nie masz pojecia o HnS genre. Sorry ragna ale prezentujesz poziom wiedzy i ogarniecia Sobtainera.
D3 ma "w chuj opcji" ? - ~20 skilli na klase to juz teraz jest "w chuj opcji". W D2 bylo mniej wiecej tyle samo. Troche obiektywizmu. Mozesz strzelac, postawic trapa, zrobic dasha i to by bylo na tyle. Czuje sie powalony poprostu. W Daiblo 2 amazonka tez mogles strzelac, postawic Decoya czy Walkirie i nawet teleportowac sie z Enigmy. Rewolucja gameplayowa poprostu w tym D3 lol.
Wyglada to jak wyglada bo gameplaye z HnS zawsze tak wygladaja.
Gameplaye z D3 wygladaja dokladnie tak samo - napierdalasz jednym skillem ktory najszybciej zabija tylko ze dodatkowo wszytko naokolo wybucha bez powodu.
"strach sie bac co by bylo gdyby tam pracowalo z 3x wiecej osob i mieli 3x wiekszy budzet. A gdyby tak mieli mozliwosci blizzarda.. ehh."
Gdyby tak bylo to juz w alphie mielibysmy HnS lepszego niz cala seria Diablo plus TQ razem wziete.
Ale ave ze jest chociaz to co jest bo zostalo by mi grac tylko w uproszczone do granic mozliwosci D3.
I mnie w tej grze nie interesuje animacja czy fabula (wogole fabula w HnS jest na RAZ wiec mogloby jej wogole niebyc tbh) - ta gra jest fajna bo ma fajne, swieze pomysly. Wlasciwie do kazdego elementu HnS wprowadza cos nowego i fajnego. I o dziwo jak do tej pory to sie sprawdza (w becie).
Zupelne przeciewienstwo Diablo 3, ktore jedynie upraszcza, casualizuje i wycina elementy. Sorry ale jeszcze troche wytna i zrobia Slashera ala God Of War a nie action RPG (zreszta Diablo 3 dla mnie juz nie jest zadnym RPG bo nie ma decyzji rozwoju postaci).
POE MA POMYSL NA SIEBIE - DIABLO 3 NIE MA.
Dlatego dla mnie PoE > D3.