Na początek chciałbym uspokoić szczęśliwców którzy wylosowali klucze do wcześniejszej bety. Klucze już mam. Zostałem jednak zobligowany przez DICE do tego by nie dzielić się nimi w dniu dzisiejszym. Dlaczego ? Firma i3Dnet ma specjalne przywileje, i klienci tej właśnie firmy mają się czuć wyjątkowymi. Klucze do bety wylądują zatem u Was jutro, przed godziną 14.00. Sprawdzajcie swoje skrzynki email na których zarejestrowaliście się na G4G.
W dniu dzisiejszym udało mi się także przeprowadzić test jak sprawować się będzie beta na niskobudżetowym komputerze, wyposażonym w dwurdzeniowy procesor Intel E7200 z 4GB RAM, oraz karta graficzną Ati Radeon 5770. Tym razem nie miałem możliwości sprawdzanie zachowania się gry z innymi graczami. Jedno co mogę powiedzieć to to, że wszyscy posiadacze 2 rdzeni nie pograją sobie w BF3 w trybie multiplayer. Obciążenie procesora to niemal 100%. Gra ledwo się uruchamia, a ilość FPS w parku to ledwo w porywach 30 FPS w ustawieniach LOW. Nie da się grać. Nawet w metrze widać wyraźnie charakterystyczne renderowanie obiektów jakie odbywa się na twoich oczach. Taki sprzęt nie nadaje się do gry. Przypomnę... zalecane wymagania DICE do gry BF3 są wymaganiami realnymi i jak najbardziej uzasadnionymi. Trzeba jednak wyraźnie powiedzieć, że LOW w grze COD Black Ops nie odpowiada LOW w grze BF3. W BF3 grając z detalami wyświetlanej grafiki na LOW nadal możemy się cieszyć naprawdę fajnymi wrażeniami wizualnymi. Zapewniam Was że Chrome Engine 5( Sniper Ghost ) w trybie high nie umywa się do poziomu LOW w BF3.
Jaki będzie BF3.. o tym przekona się każdy z Was już 29 września. A część z Was za sprawą także G4G, już jutro.
http://www.g4g.pl/klucze-i-ciag-dalszy-wymagan-bety-bf3
Czyli mówiąc krótko - ci co zażarcie siedzą na 2-ch jajach mają dobry pretekst, żeby zmienić platformę, bo inaczej pozamiatane. :]